Waar CultuurSchakel voor staat

Alle partijen brengen in verkiezingstijd hun standpunten naar voren. Ook CultuurSchakel voelt de aanleiding om tussen alle toekomstvisies een eigen geluid te laten horen. Op deze pagina lees je onze missie, waar wij dagelijks met hart en ziel aan werken. Doen, in je vrije tijd en leren, onder schooltijd. Zo 'zetten we Den Haag aan' en zorgen we dat iedereen zich een leven lang cultureel en creatief kan ontwikkelen.

Doen

We brengen je verder in kunst en cultuur in Den Haag. We zorgen ervoor dat álle Hagenaars mee kunnen doen. Want kunst en cultuur kun je bekijken, maar je kunt het ook zelf maken. Door te zingen, te spelen en te bewegen, maar ook door te schilderen of te fotograferen.

Zo ontwikkelen we de creatieve geest van de stad. Zowel die van kinderen als ook die van jongeren,volwassenen en senioren. Het is essentieel voor de toekomst van Den Haag dat we de binding van mensen en gemeenschappen via creativiteit blijven voeden en ondersteunen. Kunst verbroedert en inspireert, net als sport dat kan doen.

De culturele sector is heel groot, en zit tot in de diepste haarvaten van de stad verankerd. In grote gebouwen en in kleine buurtgemeenschappen, toneelverenigingen, muziek- en dansscholen, en zangkoren. Hagenaars leren, produceren en presenteren kunst in allerlei genres en culturen. Daarbij zijn verbinding, uitwisseling en inspiratie belangrijker dan ooit. Cultuur is zo de sprankelende uitkomst van onze gezamenlijke creativiteit.

Er zijn zo'n 500 aanbieders van kunst- en cultuuractiviteiten bij ons aangesloten. Onze adviseurs helpen hen bij nieuwe projecten, subsidies en samenwerkingen, zodat iedereen kan meegenieten van wat Den Haag maakt.

Leren

Wij geloven dat we ieder kind in de stad gelijke kansen moeten geven, en dus ook gelijke toegang tot kunst, cultuur en creativiteit.

Zo zorgen we ervoor dat alle kinderen in Den Haag leren wat kunst is. Dat doen we tijdens hun vormende jaren op de basisschool tot en met het middelbaar onderwijs.

We werken samen met theaters, musea, filmhuizen, festivals, poppodia en allerlei individuele kunstenaars, makers en vakdocenten om de Haagse jeugd hun eigen creatieve potentieel te laten ervaren. Samen maken we het mogelijk dat elk kind op school in aanraking komt met de verbeeldingskracht van kunst, zodat de vonk kan overslaan op de nieuwe generatie.

Onze cultuurcoaches zijn het directe contact in het veld. Zij helpen Haagse scholen te kiezen uit een toegankelijk en divers cultureel aanbod dat past bij hún klassen. Dit gezamenlijke programma is van onschatbare waarde.

Bekijk ook deze video over wat wij doen

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.