Cursus improvisatietheater

Vrij het podium op!

Theater

Centrum

Deze cursus is leuk voor mensen die al enige ervaring hebben met acteren en zich willen verdiepen in improvisatietechnieken en -werkvormen, maar ook voor mensen die los willen komen en met wat meer durf het onbekende tegemoet willen leren treden.

Uitgangspunt is de methode van Keith Johnstone; je gaat op zoek naar je eigen verbeeldingskracht, waarbij de nadruk ligt op het opsporen en uit de weg ruimen van spelblokkades. Pas dan kunnen de leukste, mooiste en gekste situaties ontstaan.

Het accent ligt op specifieke improvisatietechnieken zoals: zonder idee op het toneel durven staan, het accepteren van andermans ideeën, positief zijn, jezelf in gevaar durven brengen en in het hier en nu kunnen spelen.

Deze technieken worden aangeleerd door het spelen van korte scenes en van specifieke improvisatieoefeningen. Iedere les heeft een eigen thema. Zo zijn er oefeningen die gericht zijn op het vergroten van lef en zelfvertrouwen, emotioneel spel, personages bedenken, verhaalstructuren, fysiek/non-verbaal spel en publieksinteractie.

Aantal cursisten: maximaal 14

Kosten: 270 euro voor 14 lessen en een eindpresentatie 

Inschrijven: https://www.ticketkantoor.nl/shop/JbTjVIQvLZ

Aanbieder

Bram Martens Improvisatietheater
Prinsegracht 27
2512 EW

Neem contact op met
Bram Martens
0613423944
info@brammartens.nl
www.brammartens.nl

04 september 2024
19.00 - 21.00