24-01-2022

Subsidieregelingen in coronatijd

CultuurSchakel gaat vanwege de coronamaatregelen soepeler om met de subsidieregelingen. Zo kijken we waar we subsidieontvangers tegemoet kunnen komen en hoe we nieuwe culturele initiatieven mogelijk kunnen maken. We kijken daarbij altijd naar de situatie van een aanvraag en dat kan per subsidievorm net even anders zijn.

In 2022 hanteren we net zoals het jaar daarvoor dezelfde coulance: bij aanvragen (voor Presentatie 2) en afrekeningen (bijv. recette).

Activiteiten en uitvoeringen van toegekende Presentatiesubsidie en Geld voor je kunst! kunnen, na overleg en toestemming, uitgesteld worden. Ook zijn aanpassingen of alternatieve plannen door geldende beperkingen bespreekbaar, zoals een online uitvoeringen of bijvoorbeeld promotievideo. Voor toestemming is een aangepast plan met begroting nodig. Op basis van een aangepaste begroting kijken we wat er mogelijk is, zoals tegemoetkoming in extra kosten of een compensatie voor misgelopen inkomsten. Voor geannuleerde uitvoeringen kunnen we een vergoeding geven voor eventuele gemaakte kosten.

Bij de beoordeling van nieuwe aanvragen kijken we of er rekening is gehouden met beperkende maatregelen of alternatieve opties. Dat kan zijn in begrote kosten of in de uitvoering van het plan. De adviseurs denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Neem contact op met Els Hogendoorn voor Presentatie- of Basissubsidie of met Liesbeth Simons voor Geld voor je kunst! om de mogelijkheden voor jouw afrekening of plannen te bespreken.

Subsidie aanvragen

Je kunt bij CultuurSchakel terecht voor verschillende soorten subsidies aanvragen, van eenvoudig pitchen van jouw idee tot het indienen van uitgebreidere plannen voor de grotere aanvragen. Doe de QuickScan om er eenvoudig achter te komen welke subsidie het beste bij jou past.