Update vanuit de lokale politiek

Tijdens het eerste rondetafelgesprek spreken we met Andrew van Esch (D66), Leonie Gerritsen (Partij voor de dieren), Gezal Karabekir (Haagse Stadspartij) en Marijn Cornelis (CultuurSchakel) over de energiecrisis en het coalitieakkoord. Dhr. Van Esch stelt de vraag ‘Hoe groot verwacht je het effect van de energiecrisis op jouw organisatie zal zijn?’

resultaten meting 'Hoe groot veracht je dat het effect van de energiecrisis op jouw organisatie zal zijn?'

Gevolgen energiecrisis

Van Esch uit zijn zorgen uit over het grote effect die hier naar voren komt en hoopt dat de gemeente hier ook in kan bijdragen. Marijn Cornelis van CultuurSchakel geeft aan na te denken over de manier waarop we de effecten goed kunnen inventariseren. En vraagt zich tegelijkertijd ook af wat er vanuit de regering komt en zal zich hard maken dat de regering bewust is van het feit dat kunst en cultuur ook afspeelt in de vrije tijd en niet alleen binnen professionele sfeer en dat daar ook geld voor komt.

Kansen voor kinderen

Een punt uit de coalitie is 'kansen voor kinderen'. Gerritsen geeft aan dat dit belangrijk is omdat het bijdraagt aan een openheid van een kind in het verdere leven. Ook is het een vorm van expressie van een kind. De Haagse Stadspartij pleit voor een groene, sociale en creatieve stad en de regeling ‘kansen voor kinderen’ stelt alle kinderen in staat kennis te maken met kunst en cultuur. Hierbij is het wel belangrijk dat er disciplines overstijgend wordt gewerkt, stelt Karabekir. Cornelis benadrukt deze samenwerkingen want ziet hier veel kansen in.

De wethouder wonen maakt een overzicht van gebouwen die een andere invulling kan krijgen om het ruimtegebrek te verminderen.

<< Ga terug naar Blik op Cultuur