Op zoek naar saamhorigheid

In het derde en laatste rondetafelgesprek van de avond doen we inspiratie op over saamhorigheid en het belang daarvan, aan de hand van de verhalen van Jolanda Boejharat van het Dansplatform, Chenneti de Caster van GUAP en Soeshiel Sharma van CultuurSchakel.

Het dansplatform is een platform voor alle stijlen (bijvoorbeeld Indiase dans, Balinese dans, Tango) die nog niet zo goed vertegenwoordigd zijn. Binnen het platform wordt kennis uitgewisseld tussen de deelnemers.

GUAP is een Haags hiphop platform dat destijds ontstaan is omdat er sprake was van 'een leegte' op dit gebied in de stad. GUAP maakt zich er hard voor dat Haagse hiphop makers zich kunnen ontwikkelen in eigen stad.

Het dansplatform werkt samen met verschillende partners in de stad. Iedereen brengt zijn eigen netwerk mee binnen het platform, om zodoende het gezamenlijke belang te behartigen.

Het platform mist een structureel podium waar artistieke groei mogelijk is om voorbij de culturele behoefte te komen en te groeien naar kunst.

De sprekers stellen dat wat in Den Haag nodig is, is een infrastructuur (educatie en podium) én geld. GUAP noemt als mooi voorbeeld de bestaande hiphop infrastructuur in Rotterdam. Het dansplatform doet een oproep: 'bekijk eens wat anders!’

<< Ga terug naar Blik op Cultuur