Samenvatting van de avond

We kijken terug op een inspiratievolle avond met een mooie vertegenwoordigingen vanuit de Haagse cultuurbeoefening, wat direct aan het begin al duidelijk wordt als presentatrice Minchenu Maduro verkent wie er allemaal in de zaal zitten.

De stand van zaken van de vrijetijdskunsten

De avond wordt afgetrapt door directeur-bestuurder Marijn Cornelis van CultuurSchakel met een aantal highlights uit de factsheet Cultuurbeoefening in Den Haag - de stand van zaken van vrijetijdskunsten in 2022’. Meteen al weerspiegelen vele ‘duimpjes’, ‘hartjes’ en ook verdrietige emoticons op het beeldscherm de herkenning van de aanwezigen in de zaal én thuis via de livestream.

Wethouder Saskia Bruines krijgt het allereerste exemplaar van de factsheet in handen van Cornelis.

Latin Soul Dance deelt een korte videocompilatie over het ontstaan van hun dansschool, waar de lessen altijd buiten plaatsvinden, een positief gegeven dat blijft ná de coronacrisis.

Amateurkunst is niet amateuristisch

Na de rondetafelgesprekken splitsen de aanwezigen zich op in groepjes om te spreken over wat ze nog met elkaar willen delen na aanleiding van de drie gesprekken.  De wordcloud die hieruit ontstaat, geeft een goed beeld van wat men bespreekt en wat men bezighoudt:

Wat zou je graag nog willen delen naar aanleiding van de drie gesprekken?

Na afloop van het programma houdt het plezier niet op en worden nieuwe samenwerkingen besproken, spreken de aanwezige aanbieders met politici, adviseurs van CultuurSchakel en natuurlijk met elkaar.

Al met al hebben we op deze avond een mooie blik op cultuur gekregen!