Zo ben ik nu echt

Literatuur, Mediacultuur

Online (of cyber-) pesten speelt een steeds grotere rol. In deze les reflecteren we op wat je wel of niet online plaatst, over jezelf en anderen.

Zo ben ik nu echt Pesten en mediawijsheid We zijn allemaal hetzelfde, toch!? Maar iedereen is ook net even anders. Aandacht besteden aan dat wat opvalt kan een compliment zijn of een vorm van pesterij. In deze les werken we vanuit een gedicht wat indirect gaat over pesten. Leerlingen worden uitgedaagd na te denken over de kracht van woorden in zowel plagen als prijzen. Online (of cyber-) pesten speelt een steeds grotere rol. In deze les reflecteren we op wat je wel of niet online plaatst, over jezelf en anderen. In deze les staan identiteit en mediawijsheid centraal. Leerlingen ontwikkelen creatieve vaardigheden en leren communiceren en kritisch denken. ! Belangrijk is dat leerlingen bij aanvang nog niet weten dat de les over pesten gaat !
Aanbieder

Huis van Gedichten
De Constant Rebecqueplein 20b
2518 RA Den Haag

Neem contact op met
Quinten van Winden
0707370029
quinten@huisvangedichten.nl
www.huisvangedichten.nl

Locatie:
op school
Prijs:
€120 p/grp
Capaciteit:
30 lln
Duur:
120 minuten
Onderwijs:
Geschikt voor Primair
Toon groepen
Niet geschikt voor Groep 1 Niet geschikt voor Groep 2 Niet geschikt voor Groep 3 Niet geschikt voor Groep 4 Niet geschikt voor Groep 5 Geschikt voor Groep 6 Geschikt voor Groep 7 Geschikt voor Groep 8
Geschikt voor Speciaal