25 mei 2018

Hoorspel stadsgeluiden Cultuuronderwijs op zijn Haags

Zelfs binnen één discipline van Cultuuronderwijs op zijn Haags is de diversiteit van de lessuggesties groot.

Zo wordt bij literatuur echt niet alleen maar gelezen en geschreven. Literatuur prikkelt dan ook meer dan één zintuig. Wat hoor je, bijvoorbeeld, wanneer je een verhaal leest. Hoor je dan ook de geluiden die in het verhaal beschreven worden?

Basisschool Montessori Waalsdorp

Groep 3 en 4 van Montessori Waalsdorp dachten na over die vraag en maakten bij het subthema ‘stadsgeluiden’ (literatuur, onze stad), een hoorspel. Met een verhaal als aanleiding, waarvan dit het begin is:

“Ik probeer mijn schoenen aan te trekken terwijl de kat spinnend rond mijn enkels cirkelt. Het is bijna niet te doen op deze manier. Ik zucht en pruttel. De hond gromt tegen de kat. Hij zit al klaar met de riem in zijn lichtelijk kwijlende snoet. De papegaai in zijn kooi protesteert tegen mijn vertrek, en dat van de hond: ‘het strand is gestolen, rara, het strand is gestolen’ klinkt herhaaldelijk en schel uit zijn grote snavel.”

Het hoorspel, uitgevoerd door Montessori Waalsdorp, is hier te horen

Start nu met Project Stadsgeluiden

Het hele verhaal is op te vragen bij de cultuurcoaches (zoals ook andere bijlagen) uit de projectbeschrijving. Download de projectbeschrijving via de website.