18 december 2017

Kunstenaars in de leerlijnen - Zoro Feigl

In de projectbeschrijvingen van Cultuuronderwijs op zijn Haags wordt vaak verwezen naar kunstenaars en hun kunstwerken. Regelmatig is een projectbeschrijving’ geïnspireerd op het werk van zo’n kunstenaar of wordt het werk gebruikt ter verduidelijking van de deelopdrachten in de projectbeschrijvingen.

Kunstenaar Zoro Feigl

Een van die kunstenaars is Zoro Feigl. Hij wordt genoemd in de discipline Interdisciplinair, omdat die handelt over ‘durf’. En durf is waar het om draait in het werk van Feigl. Zelf verklaart hij die durf als volgt: '‘Wat vooral leuk is, is als dingen niet helemaal gaan zoals je ze plant, omdat je dan ontdekkingen kunt doen. Dan kun je verrast worden.’' (Bron: Kunstuur) Feigl is, kortom, niet bang om iets verkeerd te doen, omdat hij verkeerd simpelweg niet benadert als ‘verkeerd’. Hij benadert het als ‘verrassend’. En dat is, vanzelfsprekend, een prima perspectief wanneer je met je leerlingen begint aan deze leerlijn, met als subthema ‘durf’. Want wie niet waagt die niet… wordt verrast!

Expositie Feigl

Van 13 januari tot 11 maart, exposeert Feigl in Den Haag op verzoek van Nest en EF.
Locatie: Electriciteitsfabriek, De Constant Rebecqueplein 20 Den Haag.


Het filmpje over Feigl is gemaakt in het kader van de Volkskrant Beeldende Kunstprijs van een aantal jaar geleden.

Zelf aan de slag?

Wil je de leerlijn waarin kunstenaar Zoro Feigl wordt behandeld inzetten in jouw klas? Bekijk project Durf in de Haagse Ladekast.