11 juni 2019

Vlog Haagse Cultuuronderwijs Dag 2019

Woensdagmiddag 17 april 2019 stond de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag in het teken van ontmoetingen, gesprekken, lezingen en inspiratie op het gebied van cultuuronderwijs.

Bewust kiezen

In de KABK hebben zich zo´n 170 bezoekers verzameld, waaronder veel educatiemedewerkers van culturele instellingen en leerkrachten. Zij worden op deskundig wijze door het programma heen geloodst door dagvoorzitter Minchenu Maduro.

Het onderwerp deze dag is: Bewust kiezen. Welke keuzes maakt een leerkracht/docent over cultuuronderwijs? Maar ook op basis waarvan kiest een instelling het aanbod voor scholen? En kiezen is niet alleen het thema, ook de bezoekers kunnen actief kiezen uit het ruime aanbod in het programma.

Verslag door een leerkracht

Leerkracht Annemarie van Es deelt haar ervaring met de Haagse Cultuuronderwijs Dag in haar blog via de website van Woord&beeldclub van OBS De Startbaan. Ontmoetingen met cultuuraanbieders, interessante workshops en lezingen van oa Jelle Jolles en Gert Biesta. Lees hier het verslag van Annemarie's ervaringen van deze dag!

Heb je de Haagse Cultuuronderwijs Dag dit jaar gemist? Noteer dan alvast woensdag 22 april in je agenda en mis deze leerzame dag voor leerkrachten en culturele aanbieders niet!