COH Expert

COH Expert

Heeft jouw school of klas ondersteuning nodig bij het voorbereiden en geven van de lessen uit de COH Ladekast? Meld je dan nu aan voor kosteloze ondersteuning op maat, verzorgd door kunstvakdocenten.

De COH Expert is een kunstvakdocent die ervaring heeft in lesgeven. De Expert komt met je werken in de door jou gekozen kunstdiscipline.

De Expert is thuis in het lesmateriaal uit de COH Ladekast en biedt persoonlijke ondersteuning op maat. De Expert werkt samen met de leerkracht en de leerlingen in de klas en draagt vakkennis over. CultuurSchakel begeleidt en financiert het samenwerkingsproces.

Maatwerk 

Vanuit een specifieke behoefte of vraag denken wij met je mee en gaan we op zoek naar de juiste Expert. Alles is maatwerk. De vraag van de school is leidend. De kunstvakdocenten zijn ervaren professionals, die goed bekend zijn met de praktijk van het primair onderwijs.

De Expert helpt je vertrouwd te raken met het creatief proces en het lesmateriaal, door o.a. samen de lessen voor te bereiden en te geven. Met als doel het vergroten van inhoudelijke en kunstvak-specialistische kennis, maar vooral ook voor het ervaren van plezier bij het creatief werken met de leerlingen vanuit kunstvakken. Dat kan met korte trajecten om op stoom te komen of voor een langere periode met een COH Expert. 

Praktische informatie

Stap 1. Mijn school, bouw of klas heeft een vraag!    
Stuur ons een bericht als je aan de hand van het materiaal uit de COH Ladekast een vraag hebt. CultuurSchakel gaat op zoek naar een Expert die kan ondersteunen en met je kan samenwerken in het maken van een lesopzet of lesperiode.  

Stap 2. De Expert 
Cultuurschakel begeleidt je naar een geschikte samenwerkingspartner. Weet je al precies met wie je wilt samenwerken? Je cultuurcoach kan je verder helpen en zorgen dat jullie snel met elkaar om tafel zitten om je vraag te verkennen.         

Stap 3. Start van de samenwerking   
Samen met de Expert leg je de samenwerking vast in een overeenkomst. De samenwerking kan ingezet worden voor hele scholen, individuele groepen of bouwen. Je kunt meerdere trajecten achter elkaar inplannen. Een combinatie van verschillende disciplines en Experts is mogelijk. 
Eventuele materiaalkosten worden vergoed door CultuurSchakel. 

Stap 4. De uitvoering! 
De Expert coacht in de vakvaardigheden van de gekozen kunst discipline(s) en het lesmateriaal van de COH Ladekast, vanuit het model: ‘voordoen, samen doen, zelf doen’. Met de nadruk op samen doen. De Expert helpt bijvoorbeeld het verbinden van schoolthema’s of projectweken aan de visie en het lesmateriaal van de COH Ladekast.  

Stap 5. Evaluatie
    
We kijken terug en stellen bij waar nodig.     

Stap 6. Verankering   
Wil je de Expert vaker terug laten komen? Dat kan! Samen maak je afspraken voor de toekomst. Uiteraard kun je CultuurSchakel benaderen voor tips. 

Wil je een COH Expert? Neem contact op met je cultuurcoach of stuur een mail en we gaan direct met je aan de slag! 

Voorbeelden
Lees de blog van Marjolein Gijzel over Muziekonderwijs. 

Bekijk hier onder de video waarin Martine de Moor vertelt over een COH Expert in de klas.