Workshops Cultuuronderwijs op zijn Haags

COH biedt een aantal workshops die je praktisch op weg helpen om cultuuronderwijs in jouw klas vorm te geven.

CultuurSchakel helpt je graag om een goede start te maken met COH. De Startbijeenkomst COH is bedoeld om het team enthousiast te maken en gaat dieper op de leerlijnen in.

Aanvullende workshops

Het creatief proces
Het creatief proces is de basis van alle leerlijnen binnen COH. Hoe je als leerkracht de leerling hierin begeleidt, ervaar je binnen deze workshop.

Het filosofisch gesprek
Filosoferen aan de hand van vragen is een vast onderdeel in elke leerlijn. Binnen deze workshop ervaar je als leerkracht hoe je hiermee tot een open en onderzoekend gesprek met de leerlingen komt.

Discipline workshops

Beeldende kunst
Beeldende kunst gaat verder dan handvaardigheid of knutselopdracht en vraagt iets anders van jou als leerkracht. Wat heb je nodig om de beeldende projecten van COH goed te kunnen uitvoeren met de klas?

Cultureel Erfgoed
Cultureel erfgoed is voor iedereen en is overal om ons heen. Deze workshop geeft inzichten in de mogelijkheden van erfgoedonderwijs en de projecten van COH. 

Dans
Dansen met leerlingen kan op veel verschillende manieren. Bij de dansprojecten van COH hoef je geen vaste danspassen voor te kunnen doen. Deze workshop geeft inzicht in duidelijke werkvormen die zorgen voor structuur in de les.

Literatuur
Literatuurlessen gaan verder dan een taal- of schrijfles. Leerlingen kijken door de ogen van dichters en schrijvers naar taal en spelen ermee als kunstenaars. Wat heb je nodig om de literatuurprojecten van COH goed te kunnen uitvoeren met de klas?

Mediacultuur
In deze praktische workshop ga je als leerkracht zelf aan de slag met de verschillende technieken en ervaar je dat het niet ingewikkeld is om met de klas hieraan te werken. Wat heb je nodig om de mediacultuurprojecten van COH goed uit te kunnen voeren met de klas?

Muziek
Hoe leuk is het om samen te zingen, muziek te bedenken en uit te voeren? Hoe je dat als leerkracht doet en goed kan begeleiden, leer je in deze workshop.

Theater
Een theaterles is leuk, maar soms ook eng en anders. Een uitdaging dus. Wat heb je nodig om de theaterprojecten van COH goed te kunnen uitvoeren in de klas?

Wil je meer weten, en deze kosteloze workshops boeken?

Neem contact op met Coördinatie Scholing
per e-mail: Gerbry Junte
of bel: 06-46 94 10 27