Doe-activiteiten

Ontdek samen met je leerlingen kunst op een actieve manier!

Een Doe-activiteit is een actieve of interactieve workshop, rondleiding of andere korte activiteit die aansluit bij de projecten uit de COH Haagse Ladekast. 

Eigen creativiteit van de leerling staat centraal: kunst maken, materialen verkennen en ontdekken wat er (nog meer) mogelijk is. 

Praktische informatie

Doe-activiteiten duren niet langer dan twee lesuren en vinden plaats op school, in de stad, of bij een culturele aanbieder.

Stap 1. Ik wil een Doe-activiteit voor mijn klas!
Als school neem je direct contact op met de aanbieder. Bekijk hier een overzicht van de Doe-activiteiten. Hou ook de nieuwe editie van Vonk in de gaten voor alle Doe-aanbieders in het primair onderwijs. Met de aanbieder maak je afspraken over de datum, tijd en het aantal leerlingen dat deelneemt. Ook regel je de financiën met hen.

Stap 2. Financiën.
Doe-activiteiten zijn een aanvulling op de lessen en vallen daarom buiten de gemeentelijke subsidie. Voor de Doe-activiteiten kan je als school wel budget gebruiken uit de NPO-gelden van de gemeente. Het bedrag moet worden uitgegeven in het kalenderjaar waarin het is ontvangen en is alléén bestemd voor Doe-activiteiten (en Kunstenaar in de klas). Lees hier meer over deze mogelijkheid.

Stap 3. De activiteit: veel plezier!
Geniet samen met de leerlingen van jullie uitje! Heb je vragen voor- of achteraf? Neem contact op met de aanbieder. Uiteraard kun je ook contact opnemen met je cultuurcoach.

Doe-activiteiten boeken

Als school neem je direct contact op met de aanbieder. Bekijk hier een overzicht van de Doe-activiteiten.

Ben je opzoek naar tips? Neem contact op met je cultuurcoach of stuur een mail en we gaan direct met je aan de slag!