Expert: coaching door kunstvakdocent

De Expert is een kunstvakdocent die de leerkracht of het team ondersteunt bij procesgericht werken in cultuuronderwijs. De samenwerking wordt begeleid en vergoed door CultuurSchakel en is geschikt voor alle scholen primair onderwijs in Den Haag.

Het is mogelijk om ondersteuning te krijgen van een Expert bij het werken met het lesmateriaal uit de Haagse Ladekast. De Expert is een ervaren kunstvakdocent die je helpt vertrouwd te raken met het creatief proces en het lesmateriaal. Door lessen voor te doen, samen de lessen voor te bereiden en samen te geven.

In deze blog vertelt Expert Marjolein Gijzel hoe zij een groepsleerkracht ondersteunt bij het geven van muzieklessen.

De Willemsparkschool
“We werken met de COH Haagse Ladekast, maar voelden soms nog wel een drempel om er mee aan de slag te gaan. Ook konden we niet altijd de juiste snaar bij de kinderen raken in de lessen. Daarom hebben we gekozen voor samenwerken met een COH Expert. Ellen, onze COH Expert, presenteerde beelden aan de klas waar wij als leerkrachten niet zelf op waren gekomen. Ze stelde open vragen aan de leerlingen, waardoor de kinderen op een nieuwe manier naar kunst gingen kijken."

 

Past het lesmateriaal uit de Ladekast niet bij jouw vraag? Dan gaan we samen op zoek naar een andere manier om procesgericht werken te implementeren bij jou in de klas, bouw of school. We kunnen aansluiten op thema’s, projectweken of methoden waar je als school mee werkt. Een kunstvakdocent verkent de wensen en stelt in samenwerking een programma op voor jouw school. Bekijk alvast de introductie video over procesmatig werken met Karin Kotte.

We bieden ook workshops aan voor het hele team. CultuurSchakel begeleidt en vergoedt dit samenwerkingsproces.

Meer weten over een COH Expert?

Neem contact op met je cultuurcoach of stuur een e-mail cultuuronderwijs@cultuurschakel.nl 

Bekijk de video waarin Martine de Moor vertelt over een COH Expert in de klas.