Kunstenaar in de klas

De titel zegt het al: als school of leerkracht nodig je een Kunstenaar in de klas (KIK) uit om leerlingen een kijkje in de keuken te geven van zijn of haar beroep. De kunstenaar vertelt over het waarom en hoe; over talent, werk en motivatie. Dit kan een schrijver, rapper, acteur, danser, musicus of beeldend kunstenaar zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een choreograaf, archeoloog, geoloog of archivaris. Benieuwd naar het aanbod?

In deze video vertelt Umit Colgecen, rapper en videoproducent, hoe hij van zijn passie zijn werk heeft gemaakt.

KIK is een levendige aanvulling op het lesmateriaal uit de Haagse ladekast.  Onderaan bij de projecten vind je gerelateerd aanbod van een KIK. Dit is een waardevolle aanvulling als je werkt met ons lesmateriaal. De kunstenaar sluit zijn of haar verhaal naadloos aan op het project waar de leerlingen mee bezig zijn.

Kosten

Een Kunstenaar in de klas kost ongeveer €100,- per bezoek per klas. Dit kun je als school betalen uit:

  • Het eigen cultuurbudget.
  • Uit de subsidie voor implementatie COH. Wist je dat elke school recht heeft op eenmalig een subsidie van €1.600,- of €3.200,- als je COH structureel invoert in het lesprogramma? Check het bij jouw cultuurcoach.
  • Werkt jouw school al met een COH Expert? Dan raden wij het zeker aan om Kunstenaars in de klas mee te nemen in het werkplan. De kosten voor Kunstenaars in de klas zijn dan namelijk te boeken als materiaalkosten.

Kunstenaar in de klas boeken

Als school kun je jouw cultuurcoach of COH Expert vragen te helpen. Je kunt ook zelf direct boeken. Bekijk het aanbod in het overzicht van de deelnemende culturele organisaties

Bekijk ook de Kunstenaar in de klas folder.