Themabijeenkomst - Kunstbeleving voor de allerkleinsten

Datum:     Dinsdag 8 oktober 2024
Tijd:          13.30 inloop | 13.45 start programma | 17.00 einde | aansluitend borrel
Locatie:   Laaktheater, Ferrandweg 4T, 2523 XT Den Haag

Graag nodigen we je uit voor deze themabijeenkomst die in het teken staat van cultuureducatie voor het jonge kind. Professionals uit het culturele veld en Voorschoolse Educatie gaan op deze middag in gesprek en inspireren elkaar om samen te bouwen aan culturele ontwikkeling voor de peuters.

MUZIKAAL SPEL EN HET JONGE KIND

In het eerste deel vertelt Christiane Nieuwmeijer, lector Muziek in Onderwijs van Hogeschool Leiden, over haar onderzoek naar het muzikale spel van jonge kinderen. Wat is dat eigenlijk, muzikaal spel en wat kunnen de effecten ervan zijn op de muzikale, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van kinderen? En hoe kun je deze vorm van spel aanbieden en begeleiden?

In het tweede deel gaan we praktisch aan de slag onder leiding van Robin Negenborn en Marjolein Gijzel, twee vanuit het lectoraat opgeleide trainers Muzikaal Spel. We oefenen met het observeren van het muzikale spel van kinderen en krijgen praktisch toepasbare ideeën en tips om zelf met muzikaal spel aan de slag te gaan.

TIP: bekijk van tevoren de film 'Muzikaal Kabaal?!'. Zie het filmpje onderaan deze pagina.

 

Wat is er bereikt en wat is er nodig om samen uit te bouwen ?

CultuurSchakel heeft de afgelopen maanden bij 6 VE-organisaties interviews afgenomen, hierin bespraken we wat de unieke meerwaarde is van culturele activiteiten binnen de voorschoolse educatie. Zowel voor de ontwikkeling van de peuter als voor de deskundigheid van de pedagogisch medewerker. We delen op 8 oktober met jullie de resultaten van ons onderzoek!

Daarna denken we samen verder over het ideale toekomstbeeld van kunst & cultuur binnen de voorschoolse educatie. Welke stappen willen we zetten? En wat is daarvoor nodig?

Meld je alvast aan via onderstaande blauwe button

Meld je aan!

 

Je ontvangt het definitieve programma in september. 

 

Stuur deze bijeenkomst door aan je collega's voor wie deze bijeenkomst ook interessant is, zodat we 8 oktober samen tot een groot succes maken. 

 

Doelgroep:

  • Beleidsmedewerkers, pedagogisch coaches en pedagogisch medewerkers van kinderopvangorganisaties met een VE-locatie;
  • Haagse culturele instellingen met aanbod voor VE-locaties.
  • Beleidsadviseurs gemeente Den Haag.

 

Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Heb je vragen, ideeën of wil je alvast meer informatie? Neem contact op met Herma Roos, hermaroos@cultuurschakel.nl  06 46941025.

Foto: © Set Vexy

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.