Goed en fout in de Tweede Wereldoorlog - Wie ben ik, wie was jij?

Cultureel erfgoed

In het onderwijsprogramma Goed en fout in de Tweede Wereldoorlog volgen leerlingen personen die in die tijd verschillende keuzes hebben gemaakt.

Goed en fout in de Tweede Wereldoorlog is één van de thema's uit de interactieve tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij? In de tentoonstelling ervaar je hoe tijd, plaats en de omstandigheden waarin je geboren wordt invloed hebben op de mogelijkheden en keuzes die je (niet) hebt. De leerlingen chatten met een historisch persoon en ontdekken dat gelijke behandeling en gelijke rechten niet vanzelfsprekend zijn. In het onderwijsprogramma Goed en fout in de Tweede Wereldoorlog ontdekken leerlingen dat de keuzes die je maakt tijdens de oorlog zowel in als na de oorlog grote gevolgen kunnen hebben. Ook leren ze dat er tussen goed en fout een enorm grijs gebied zit. Voor welke keuzes staan de Curaçaose verzetsheld George Maduro, overtuigd NSB'er Barend Willem Zijfers, radiotechnicus Erik Klaas de Vries en pianolerares Geesje van Dijk? En welke gevolgen hebben deze keuzes op hun en andermans leven? De leerlingen bezoeken naast de tentoonstelling ook een depot. Er is daarbij veel aandacht voor de relatie met het heden.

Aanbieder
Nationaal Archief
Prins Willem-Alexanderhof 20
2595 BE Den Haag

Informatie
Locatie:
op locatie
Prijs:
€3 p/lln
Capaciteit:
30 lln
Duur:
105 minuten
Onderwijs:
Primair
Toon groepen
Voorschool Groep 1 Groep 2 Groep 3 Groep 4 Groep 5 Groep 6 Groep 7 Groep 8
Voortgezet
Toon groepen
Praktijkonderwijs PrO 1 PrO 2 PrO 3 PrO 4 Vmbo VMBO 1 VMBO 2 VMBO 3 VMBO 4 Havo HAVO 5 HAVO 1 HAVO 2 HAVO 3 HAVO 4 Vwo VWO 1 VWO 2 VWO 3 VWO 4 VWO 5 VWO 6
Speciaal
Subsidie:
Nee
Schooltijdaanbod van Nationaal Archief
Cultureel erfgoed
Nationaal Archief
Cultureel erfgoed
Nationaal Archief
Cultureel erfgoed
Nationaal Archief