Kunstenaar in de klas

Passend bij de projecten in de Haagse Ladekast adviseert de cultuurcoach of COH Expert scholen graag over het inhuren van een kunstenaar. Die komt eenmalig op bezoek en geeft de leerlingen een kijkje in de keuken. Zo kan een beeldend kunstenaar, schrijver, danser, choreograaf, acteur, rapper of musicus vertellen over talent, werk, intrinsieke motivatie en meer. Ook mensen uit andere beroepspraktijken zoals archeologen, geologen of archivarissen vallen onder Kunstenaar in de klas.

De kunstenaar sluit zijn of haar verhaal naadloos aan op het project waar de leerlingen mee bezig zijn (geweest). Per project in de Haagse Ladekast vind je onder het kopje Kunstenaar in de klas een overzicht van culturele organisaties waarmee wij samenwerken. Bekijk het totale overzicht van de deelnemende culturele organisaties.

De Kunstenaar in de klas kan in overleg ook voor een interactieve werkvorm kiezen, maar het geven van een inkijkje in de beroepspraktijk en de aansluiting bij een project staan voorop.

Kosten

De kosten voor een Kunstenaar in de klas zijn ongeveer €100,00. Dit kan betaald worden uit het budget van de prestatie box van het Rijk. Als er een COH Expert werkt op jouw school kan de Kunstenaar in de klas als materiaalkosten meegenomen worden in de begroting.

Kunstenaar in de klas boeken

Als school kun je direct advies vragen aan de cultuurcoach of COH Expert. Bekijk hier het een overzicht van Kunstenaar in de klas-aanbod.