Vonk: cultuurbezoek voor basisscholen

Vonk is onze jaarlijkse brochure met het culturele programma-aanbod van Haagse culturele instellingen voor basisscholen in Den Haag. Het aanbod in Vonk geeft een overzicht van al het leuke, prikkelende, leerzame, creatieve en mooie aanbod van de Haagse culturele instellingen. Het is een feest om uit te kiezen. We hopen dan ook dat de culturele ‘vonk’ overslaat op jouw leerlingen!

Al het aanbod sluit aan op de disciplines en thema’s van de projecten uit de Haagse Ladekast.

Cultuurbezoek met subsidie

De activiteiten in Vonk onder de noemer Naar het theater; Naar het museum en Voorstellingen op school worden gesubsidieerd door de gemeente Den Haag. Deze subsidie loopt via het Onderwijsloket van de gemeente Den Haag. Scholen kunnen via deze route vanaf mei 2018 de subsidie voor kalenderjaar 2019 aanvragen. Vraag nu subsidie aan via het Onderwijsloket. 

In deze video vertelt Audrey Mussoni, educatief medewerker bij het Humanity House, hoe zij zich als cultureel aanbieder verhoudt tot Cultuuronderwijs op zijn Haags.

Inschrijven cultuurbezoek schooljaar 2019-2020

Scholen kunnen zich van 15 mei t/m 16 juni 2019 via CultuurSchakel inschrijven voor de gesubsidieerde culturele activiteiten in het schooljaar 2019 – 2020. Kijk hier voor meer informatie en Inschrijven.