Over BinnenBuiten

Kinderen die onder schooltijd enthousiast zijn over kunst en cultuur, doen niet altijd aan een culturele activiteit in de vrije tijd. Daarom hebben we het programma project BinnenBuiten opgezet.

'Een culturele wereld creëren die er nog niet is', dat is de droom van BinnenBuiten. 

Met ons programma 'BinnenBuiten' (wat staat voor de verbinding tussen binnenschools cultuuronderwijs met buitenschoolse cultuurparticipatie) slaan we een brug tussen kunstenaars, organisaties en kinderen in onze stad.

Kind en wijk centraal

Ons doel is dat kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar zoveel mogelijk kansen krijgen om aan kunst en cultuur te doen en hun talenten te ontwikkelen. Niet alleen onder schooltijd, maar vooral ook in hun eigen vrije tijd en in hun eigen buurt.

In BinnenBuiten bedenken kinderen plannen voor meer cultuur in hun wijk en wij zoeken samen met organisaties naar de juiste kunstenaar of culturele instelling om hun plannen te realiseren. Ook zorgen we voor een sterk cultureel netwerk in de Haagse stadsdelen, want samen sta je sterk!

 

Hoe doen we dat...

  • We brengen het aanbod van culturele instellingen in creatieve vrijetijdsbesteding in Haagse stadswijken gedetailleerd in kaart.
  • Kinderen maken in workshops (o.m. door Stichting Alexander) hun culturele plannen voor de wijk.
  • Hun wensen en ideeën leiden tot concrete plannen voor meer kunst en cultuur in de wijk. We organiseren gesprekken met en tussen professionals over uitbreiding van het aanbod in de wijk, samenwerkingskansen of nieuwe locaties.
  • Zo ontstaan plannen voor nieuwe activiteiten en samenwerkingen en meer plekken voor kunst en cultuur in de vrije tijd, samen met wijkontwikkelingen/-programma’s.
  • Alle wensen en plannen voor de wijk bundelen we in een portfolio. Zo bouwen we samen aan een breder en zichtbaar aanbod voor meer kinderen om in hun vrije tijd en in hun eigen wijk of buurt aan culturele activiteiten mee te doen.

Lees meer over BinnenBuiten op onze factsheet (pdf). 

 

BinnenBuiten komt naar je toe!

Momenteel zijn we actief in Escamp in de wijken Bouwlust en Vrederust en in Morgenstond en Moerwijk.

In Haagse Hout zijn we in Bezuidenhout-West en Mariahoeve.

In het najaar gaan we van start in Duindorp!

Door gesprekken met culturele aanbieders, scholen, kinderen en andere betrokken organisaties, brengt CultuurSchakel vraag en aanbod scherp in kaart. Dat levert vele mogelijkheden op voor samenwerking en onverwachte kansen. Doe je mee?

 

 

 

Meer informatie/contact

Trek ons Team van BinnenBuiten aan hun mouw(en)!