Haagse Ladekast

Het online lesmateriaal in de Haagse Ladekast is gericht op cultuuronderwijs in alle kunstdisciplines. Het lesmateriaal is zo ontwikkeld dat de projecten door de leerkracht zélf gegeven kunnen worden. Alles staat online, kan zo op het smartboard en is kosteloos te gebruiken (om een volledig project te bekijken maak je eenvoudig een login aan). Je kunt aan de slag op de manier die bij jou past. De projecten bieden optimale flexibiliteit. Hierdoor past de Haagse Ladekast bij elk type school en leerling.

Opbouw in beeld

De projecten bieden in groter perspectief een leerlijn in vier leeftijdsgroepen: 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8. De projecten zijn met elkaar verbonden door vier overkoepelende thema’s: Identiteit, Onze Stad, Utopie en Verhalen.

Elk project uit de Haagse Ladekast is gericht op de creatieve ontwikkeling van de leerling en ideaal te combineren met onze programma’s. Een project start altijd met een introductie en een oriëntatie. De introductie is bedoeld als verrassende start. In de introductie worden de contouren van het project zichtbaar tijdens het houden van het filosofisch gesprek. Met het Filosofisch gesprek en de oriëntatieopdracht gaan de leerlingen nadenken over het onderwerp. Na de introductie volgt een drietal opdrachten waarbij de leerling de fasen van het creatief proces doorloopt. Dit begint met het onderzoeken, gevolgd door het uitvoeren en vervolgens presenteren en evalueren. De vier onderdelen van het creatief proces worden in alle opdrachten herhaald. De presentaties in opdracht 1 en 2 zijn kleine presentaties, de presentatie in opdracht 3 is de slotpresentatie en het einde van het project.

Verdieping

Wij bieden praktische handvatten, kennis en verdieping aan Haagse basisscholen die het lesmateriaal uit de Haagse Ladekast gebruiken. Dit doen we met een startbijeenkomst, bijpassende workshops en extra begeleiding van kunstvakdocenten op school, zoals een Expert. Alles is maatwerk om zo goed mogelijk aan te sluiten op de behoefte van de leerkracht. Bekijk hier onze workshops.

Maak kennis...