COH Haagse Ladekast

Het online lesmateriaal in de COH Haagse Ladekast is gericht op cultuuronderwijs binnen verschillende kunstdisciplines. De projecten zijn zo ontwikkeld dat de lessen door de leerkracht zélf gegeven kunnen worden. Alles staat online, kan zo op het smartboard en is kosteloos te gebruiken. Je kunt aan de slag op de manier die bij jou past. De projecten bieden optimale flexibiliteit. Hierdoor past de COH Haagse Ladekast bij elk type school.

Opbouw in beeld

De projecten bieden in groter perspectief een leerlijn in vier leeftijdsgroepen: 1-2, 3-4, 5-6 en 7-8. De projecten zijn met elkaar verbonden door vier overkoepelende thema’s: Identiteit, Onze Stad, Utopie en Verhalen.


Kies een thema en discipline

  • die aansluiten bij integrale onderwerpen op school,
  • omdat je er meer over wilt leren,
  • die passen bij je keuze uit het culturele aanbod in Vonk,
  • die passen bij een projectweek.

Elk project uit de COH Haagse Ladekast is gericht op de creatieve ontwikkeling van de leerling en ideaal te combineren met onze programma’s. Een project start altijd met een introductie en een oriëntatie. De introductie is de ‘straaljager’ door de klas, de verrassende start. In de introductie worden de contouren van het project zichtbaar tijdens het houden van het filosofisch gesprek. Na de introductie volgen een aantal opdrachten. In elke opdracht doorloopt de leerling de fasen van het creatief proces. Dit begint met het onderzoek, gevolgd door het uitvoeren en vervolgens presenteren en evalueren. De vier onderdelen van het creatief proces worden in alle opdrachten herhaald. De presentaties in opdracht 1 en 2 zijn kleine presentaties, de presentatie in opdracht 3 is de slotpresentatie en het einde van het project.

Verdieping

Wij bieden praktische handvatten, kennis en verdieping aan Haagse basisscholen die het lesmateriaal uit de Haagse Ladekast gebruiken. Dit doen we met een startbijeenkomst, bijpassende workshops en extra begeleiding van kunstvakdocenten op school, zoals een COH Expert. Alles is maatwerk om zo goed mogelijk aan te sluiten op de behoefte van de leerkracht. Bekijk hier onze workshops.

Maak kennis...