De kunst van het leesplezier

Onder de noemer van De kunst van het leesplezier hebben Haagse basisschoolleerlingen zich laten inspireren door het werk uit de bundel Als de sterren zingen van Tonke Dragt. Zij schreven verhalen en illustreerden dit met tekeningen, net zoals Tonke Dragt dat deed. Uit alle inzendingen is door een jury met veel kennis over jeugdliteratuur en illustraties een selectie gemaakt voor deze bundel. Een ode aan en een cadeautje voor onze Haagse schrijfster. 

De bundel Zingende Sterren en Schitterende Verhalen met de geselecteerde gedichten, illustraties en verhalen kun je online doorbladeren. 

Dit project maakt onderdeel uit van Cultuuronderwijs op zijn Haags. Waarmee CultuurSchakel basisscholen de mogelijkheid biedt cultuuronderwijs een plek te geven binnen het lesprogramma.

De jury aan het woord

Anouk van Dijk, Thomas Nondh en Nelleke Groot beoordeelden als jury de prachtige verhalen, gedichten en tekeningen van Haagse leerlingen, die waren geïnspireerd op het werk van de Haagse schrijver Tonke Dragt. Met deze video bedanken zij alle leerlingen die mee hebben gedaan.

Het project

Hieronder kun je teruglezen waar de Haagse basisschoolleerlingen mee aan de slag zijn gegaan. 

Cultuuronderwijs op zijn Haags neemt je mee naar de sterren

We hopen dat je blij bent met de mooie bundel Als de sterren zingen van Tonke Dragt! Wij zijn namelijk trots op onze Haagse schrijver. Haar lees-, schrijf- en tekenplezier is aanstekelijk. Bovendien is Tonke Dragt onlangs 90 jaar geworden. Dat willen we vieren met een eerbetoon.

Daarom willen we voor Tonke een cadeaubundel samenstellen met de mooiste verhalen, geschreven of geïllustreerd door Haagse bassischoolleerlingen! Haar recente verhalenbundel Als de sterren zingen dient hierbij als inspiratiebron.

De uitdaging!

We dagen leerlingen uit om zelf een kort verhaal te schrijven of tekening te maken, geïnspireerd door de verhalen in de bundel Als de sterren zingen van Tonke Dragt.

Doe mee met de hele klas en schrijf korte verhalen of maak mooie illustraties!.

Jury

Een jury zal hieruit een selectie maken. De verhalen en tekeningen die gekozen zijn, worden gebundeld in een echt boek. Deze cadeaubundel wordt overhandigd aan Tonke Dragt. Natuurlijk krijgen de leerlingen van de geselecteerde verhalen of tekeningen ook de bundel als beloning! Bekijk hier de jury.

Hoe?

De verhalen en tekeningen kunnen vóór 4 juni 2021 per post worden ingezonden  naar Stichting CultuurSchakel - Prinsegracht 27 - 2512 EW Den Haag (ovv Tonke Dragt).

Opdracht De kunst van het leesplezier