Scholing & Begeleiding

Een belangrijk onderdeel van COH is de aandacht voor de deskundigheidsbevordering van de leerkrachten op het gebied van cultuuronderwijs. Wij bieden daarom kennis en verdieping aan Haagse basisscholen zoals adviesgesprekken en begeleiding door cultuurcoachesworkshops en coaching-on-the-job in de vorm van COH Expert. Alles met het doel cultuuronderwijs duurzaam te verankeren in het schoolplan. 

Wil je als school gaan werken met de projecten van COH? Wij helpen de schooldirectie, interne cultuurcoördinator en het hele team graag op weg. Maak een afspraak met jouw cultuurcoach en vraag naar de mogelijkheden.

Starten

Als kennismaking begin je met een startbijeenkomst voor het hele team en kies je aanvullend een workshop, zoals creatief proces, filosofie met kinderen en/of een vakdiscipline. Het lesmateriaal van COH is gebaseerd op het creatief proces van de leerling en in ieder project uit de ladekast wordt er gefilosofeerd met de leerlingen.

Verdieping

Om kennis uit te wisselen en verdieping voor het werkveld aan te bieden, ontwikkelt CultuurSchakel meerdere soorten bijeenkomsten. Zo is er een nieuw leernetwerk Thematisch werken van start gegaan en is er educatief aanbod in ontwikkeling voor culturele instellingen op basis van I ASK.

Blijf ons volgen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief onder schooltijd.

In deze video vertelt Casper van Kalleveen, voormalig cultuurcoach bij CultuurSchakel, wat zijn rol is binnen COH en waarom hij werken met kunst en cultuur in het onderwijs zo belangrijk vindt.