Project: Wensdromen

Literatuur

Utopie, Groep 3-4

Je hoeft niet altijd op reis te gaan om je in een andere wereld te wanen. Je kunt over een andere wereld dromen vanuit je eigen klaslokaal. Met boeken over (onbereikbare) wensen en bestemmingen, die aansluiten bij het thema Utopie. Zoals het boek O, wat mooi is Panama!, waarin Beer en Tijger naar hun droomland Panama willen. In het prentenboek Het gelukkige eiland gaat een meisje op zoek naar haar droomplek aan de horizon.

Waarvan dromen de leerlingen? Alle wensen en dromen van de leerlingen worden verwerkt in theaterspel, eigengemaakte gedichten en geurtekeningen. Deze worden opgehangen aan een duizenddromenslinger voor in de klas. Ook maken de leerlingen kennis met een waargebeurd verhaal. Over het meisje Mercy dat geboren wordt op zee tijdens de vlucht van de moeder naar een betere wereld. Aan de hand van het gedicht Ik wens bedenken de leerlingen een wens voor iemand. 

Alle Haagse basisscholen komen in aanmerking voor een gratis bronnenpakket bij deze projecten. Neem contact op met de cultuurcoach van je school om hierover afspraken te maken.