Spring naar hoofdinhoud

5 euro extra voor actieve kunstbeoefening in 2024!

Voor iedere vo-leerling is vijf euro extra subsidie beschikbaar vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Dit aanvullende budget voor 2024 komt vanuit de gemeente Den Haag en wordt verdeeld via het Onderwijsloket. 

Het kan worden ingezet voor alle Doe-activiteiten die in Expeditie C vermeld staan. Ook kun je er een kunstenaar mee naar jouw klas toe halen voor een workshop.

Per klas heb je dus al snel tussen de 100 en 150 euro meer te besteden. Doe daarom tussen 1 oktober en uiterlijk 30 november je aanvraag en geef jouw leerlingen volgend jaar een extra cultuurboost!

Komt mijn school hiervoor in aanmerking?

Wat moet je doen om deze vijf euro extra in te zetten voor jouw leerlingen? 

Je kiest via CultuurSchakel een activiteit

In de brochure Expeditie C vind je naast het reguliere aanbod van de culturele instellingen ook Doe-activiteiten. Hiervoor ontvangt jouw school in 2024 een extra bedrag van 5 euro per leerling. Dit komt vanuit het Nationaal Programma Onderwijs. 

Bekijk de Doe-activiteiten waar je uit kunt kiezen

De school doet een aanvraag via het Onderwijsloket

Je directie of schoolbestuur moet het extra geld aanvragen via het Onderwijsloket. Dat kan van 1 oktober tot en met 30 november! Je moet hiervoor een omschrijving en beknopte begroting indienen. Daarin geef je aan wat je gaat doen en voor welk bedrag. 

Inloggen bij het Onderwijsloket van de gemeente Den Haag

Je maakt afspraken met de culturele aanbieders

 Met de culturele aanbieders maak je de afspraken en regel je jullie bezoek. Alleen activiteiten in kalenderjaar 2024 kunnen hiermee worden gefinancierd. We hopen dat met deze steun veel extra klassen van culturele activiteiten kunnen genieten.

Bekijk de Doe-activiteiten waar je uit kunt kiezen

Kunstenaar in de klas via je cultuurcoach!

Er zijn ook mogelijkheden om kunstenaars in de klas uit te nodigen. Zij geven daar uitleg over hun vak en doen workshops met de leerlingen. Onze cultuurcoaches Dane Badal en Noël Sies weten precies welke kunstenaars hiervoor openstaan en brengen je graag in contact.

De vijf euro extra kan alleen worden ingezet een kunstenaar in je klas én voor de Doe-activiteiten, niet voor het andere culturele aanbod in Expeditie C. Onze cultuurcoaches helpen je graag bij een keuze die passend is voor jouw klas. Blader hieronder alvast door de mogelijkheden! 

Wat kun je er mee doen?

Bekijk hieronder alle activiteiten waarvoor de 5 euro per leerling kan worden ingezet. Kies hieronder uit de Doe-activiteiten voor vo.

Bij wie kan ik terecht?

De cultuurcoaches van CultuurSchakel staan klaar om je verder te helpen. Ze kunnen adviseren over welke keuzes je voor je klas kunt maken, hoe je de beschikbare subsidie kunt inzetten en meer vertellen over de specifieke mogelijkheden die voor jouw klas bestaan.

CultuurSchakel brengt je verder in kunst en cultuur in Den Haag

Bezig met inladen van resultaten