Busvervoer door CultuurSchakel

Ook dit jaar biedt CultuurSchakel je de mogelijkheid om gebruik te maken van busvervoer naar de culturele instellingen. CultuurSchakel werkt hiervoor samen met BAB-VIOS te Wateringen. Het bustarief van BAB-VIOS is €285,00, echter dankzij de financiële bijdragen van o.a. Fonds 1818 en stichting Zabawas betaalt de school maar €185,00 per bus. BAB-VIOS rijdt met bussen voor zowel 50 als 60 personen. Als je met meerdere klassen een bezoek brengt aan een theater of filmhuis worden de bussen automatisch gecombineerd. In verband met wettelijke veiligheidseisen moet elke leerling in de bus over een eigen zitplaats beschikken. Inzet van grotere (dus minder) bussen betekent minder kosten én minder belasting van het milieu. De bussen van BAB-VIOS voldoen aan de strenge emissienorm die de Europese Unie voorgeschreven heeft. Ook scholen kunnen bijdragen aan duurzaamheid en efficiënt gebruik van busvervoer, door lopend naar de culturele instelling te gaan als de afstand niet te groot is. Scholen die in hetzelfde postcodegebied liggen als de te bezoeken culturele instelling, willen we vragen om met de leerlingen van groep 7/8 lopend naar de instelling te gaan.

Drie dagen voorafgaand aan het cultuurbezoek kunnen scholen contact opnemen met BAB-VIOS voor de exacte ophaaltijd: 0174 – 31 50 90

Een andere mogelijkheid is het reizen met het lokale openbaar vervoer van HTM, met een zogenoemde ‘groepsreis’. Op het moment van plaatsen bedraagt deze groepsreis €29,00 voor 10 leerlingen en 2 begeleiders. Meer informatie hierover vind je op www.htm.nl/vervoerbewijzen.

Vervoer van en naar het Kunstmuseum, Nationaal Archief en Nederlands Dans Theater wordt door de aanbieders zelf georganiseerd.