Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum

De verhalenreis, spellen, schrijversportretten en nog veel meer!

Kinderboekenmuseum (PO)

Het is belangrijk om elke dag minimaal een kwartier voor te lezen of zelf te lezen. Kinderen die plezier hebben in lezen, gaan meer lezen, gaan daardoor steeds beter lezen en blijven lezen. Lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, begrijpend lezen en schrijven. En waar is het nu leuker om samen verhalen te ontdekken, maken en te beleven dan in het Kinderboekenmuseum? Helaas is het museum momenteel gesloten en missen wij alle blije kinderen in het museum.

Op de Instagrampagina van het Kinderboekenmuseum delen ze leuke tips om leuke spellen uit het museum thuis na te bouwen. Doen jullie mee? Deel je creaties met de hashtag #ikleesthuis en tag het Kinderboekenmuseum!

De Verhalenreis

Ben jij 8 jaar of ouder en houd jij ontzettend van verhalen en lezen? Of vind je lezen eigenlijk helemaal niet zo leuk en weet je nooit welke boeken je moet kiezen? Ga dan mee op De Verhalenreis met de Verhalendame. De Verhalendame komt elke schoolvakantie naar het Kinderboekenmuseum om verhalen te vertellen. Helaas is dat nu niet mogelijk! Gelukkig laat de Verhalendame nu online de mooiste verhalen klinken. Een keer in de twee weken op woensdagmiddag duikt zij met jou in een nieuw verhaal. Ga lekker zitten en laat je verrassen! Op woensdag 29 april gaat de eerste Verhalenreis naar De tuinen van Dorr van Paul Biegel.


Literatuurmuseum (VO)

Dwalen tussen schrijvers en verhalen; het kan op de website van het Literatuurmuseum. Lees over de literatuur van toen door schrijvers van nu en bezoek online tentoonstellingen die grote en kleine verhalen uit de literatuur vertellen. Of dwaal digitaal door een immense collectie schrijversportretten en test gelijk je literaire kennis. Op website ben je dagenlang zoet, bovendien is dit museum 24/7 bereikbaar! Tip voor docenten: het museum biedt gratis online lespakketten voor inspirerend literatuuronderwijs.