Busvervoer door CultuurSchakel

Ook dit jaar biedt CultuurSchakel, in samenwerking met BAB-VIOS te Wateringen, je de mogelijkheid om gebruik te maken van busvervoer naar de culturele instellingen. Het bustarief van BAB-VIOS is € 325,00, maar dankzij de financiële bijdrage van de gemeente Den Haag betaalt je school maar € 205,00 per bus. BAB-VIOS rijdt met bussen voor zowel 50 als 60 personen. Als je met meerdere klassen een bezoek brengt aan een theater of filmhuis worden de bussen automatisch gecombineerd. Door zo vaak mogelijk bussen voor 60 personen in te zetten, zijn er minder bussen nodig. Tijdens het inschrijven kun je aangeven of je hiervan gebruik van wilt maken. In verband met wettelijke veiligheidseisen moet elke leerling op een eigen zitplaats in de bus zitten.

Inzet van grotere (dus minder) bussen betekent minder kosten én minder belasting van het milieu. De bussen van BAB-VIOS voldoen aan de strenge emissienorm die de Europese Unie voorgeschreven heeft. Jullie kunnen eventueel ook bijdragen aan duurzaamheid en efficiënt gebruik van busvervoer, door lopend naar de culturele instelling te gaan als de afstand niet te groot is. We verzoeken scholen in hetzelfde postcodegebied als de culturele instelling, om met leerlingen van groep 7/8 lopend naar de instelling te gaan.

Een andere mogelijkheid is reizen met de HTM, door middel van een HTM Kinder Groepskaart. Op het moment van schrijven, kost deze € 25,50 voor 10 leerlingen en 2 begeleiders. Meer informatie vind je op htm.nl