Busvervoer door CultuurSchakel

Ook dit jaar biedt CultuurSchakel, in samenwerking met BAB-VIOS te Wateringen, je de mogelijkheid om gebruik te maken van busvervoer naar de culturele instellingen. Het bustarief van BAB-VIOS is € 295,00, echter dankzij de financiële bijdrage van de gemeente Den Haag betaalt de school maar € 195,00 per bus. BAB-VIOS rijdt met bussen voor zowel 50 als 60 personen.

Als je met meerdere klassen een bezoek brengt aan een theater of filmhuis worden de bussen automatisch gecombineerd. Door de inzet van bussen voor 60 personen zijn er minder bussen nodig. Je kunt tijdens het inschrijven per activiteit aangeven of je hier gebruik van wilt maken. In verband met wettelijke veiligheidseisen moet elke leerling in de bus over een eigen zitplaats beschikken.

Inzet van grotere (dus minder) bussen betekent minder kosten én minder belasting van het milieu. De bussen van BAB-VIOS voldoen aan de strenge emissienorm die de Europese Unie voorgeschreven heeft. Ook scholen kunnen bijdragen aan duurzaamheid en efficiënt gebruik van busvervoer, door lopend naar de culturele instelling te gaan als de afstand niet te groot is. We verzoeken scholen die in hetzelfde postcodegebied liggen als de te bezoeken instelling, om met de leerlingen van groep 7/8 lopend naar de instelling te gaan.

Een andere mogelijkheid is het reizen met het lokale openbaar vervoer van HTM, door middel van een HTM Kinder Groepskaart. Op het moment van schrijven kost deze
€ 29,00 voor 10 leerlingen en 2 begeleiders. Meer informatie vind je op www.htm.nl