KunstTreffer

KunstTreffer

Geef in samenwerking met een culturele instelling cultuuronderwijs vorm voor je school.

Samen met een culturele instelling ontwikkel je een geheel op maat gemaakt programma. 

Zoek je naar een manier om het taalonderwijs te versterken met kunst en cultuur of wil je onderzoeken hoe je met cultuuronderwijs kunt aansluiten bij thematisch onderwijs? Een KuntTreffer kan de oplossing zijn!

Samen met de expertise van een culturele instelling ontwikkel je een geheel op maat gemaakt programma. Dit doe je op basis van de vraag van jouw school. CultuurSchakel begeleidt het samenwerkingsproces. Voor het ontwikkelen en uitvoeren is budget beschikbaar vanuit CultuurSchakel.

"Onze kleuters komen niet spontaan tot spel en we willen graag meer met muziek en technologie. Kunnen we samen met een culturele instelling werken aan een blijvende muziektechnologie hoek waar kinderen uitgedaagd worden tot spontaan muzikaal spel?"

"Wij werken thematisch maar we missen de ervaring en beleving van kunst en cultuur; hoe zetten we cultuuronderwijs in als verrijking van ons thematisch onderwijs?"

Vraag van de school is leidend

Vanuit een specifieke behoefte of vraag denken wij met je mee. We gaan met je opzoek naar een culturele instelling die samen samen met jou een programma gaat ontwikkelen. Deze co-creatie helpt om cultuuronderwijs een vast onderdeel van het curriculum te laten worden en om doelgericht aan een vraagstuk te werken. Een duurzaam resultaat!

Wat doet CultuurSchakel voor je?

1. Wij informeren je, koppelen je aan een culturele instelling en blijven je sparringpartner tijdens het proces. 
2. We stellen budget beschikbaar voor ontwikkeling en uitvoering.
3. We denken met je mee over de begroting voor een langdurige samenwerking met de culturele aanbieder.
4. De samenwerking evalueren we met de school en culturele instelling. We maken nieuwe plannen voor het duurzame vervolg van jullie samenwerking.

Wil je een KunstTreffer voor jouw klas, bouw of school? Neem contact op met je cultuurcoach of stuur een mail.