Tweedaagse training van Kris Kras Atelier: Het belang van creatief onderwijs van jongs af aan

Datum: Dinsdag 30 en woensdag 31 januari 2024 | Jammer deze is vol, maar er komen nieuwe data in 2024
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Locatie: Haags KunstAtelier, Van Speijkstraat 153A in Den Haag
Prijs: Aan deze training zijn geen kosten verbonden en wordt via CultuurSchakel vanuit Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK3) bekostigd. Lunch inbegrepen.
Kosteloos afmelden tot zondag 28 januari 2024. Daarna wordt er €50,00 in rekening gebracht i.v.m. gemaakte kosten.
Doelgroep: Professionals die met jonge kinderen werken binnen o.a. de Voorschoolse Educatie zoals pedagogisch medewerkers, pedagogisch coaches en kunstvakdocenten beeldend. 

Deze leuke training zit helaas al vol. Wel kun je je inschrijven voor de wachtlijst. Komt er een plekje vrij, dan kun je alsnog komen.

Omschrijving

CultuurSchakel organiseert samen met Kris Kras Atelier een tweedaagse training op 30 en 31 januari 2024 waarin het belang van creatief beeldend onderwijs voor peuters centraal staat. De training wordt gegeven door Sabine Plamper, auteur van het boek Begrijpen met je handen, en Titia Sprey en is ontwikkeld voor professionals die met jonge kinderen werken binnen o.a. de Voorschoolse Educatie zoals pedagogisch medewerkers, pedagogisch coaches en kunstvakdocenten beeldend.

Inhoud

Het bijzondere aan de werkwijze van Kris Kras Atelier is dat leren, vrij spel en verbeeldingskracht samen komen. Peuters zijn betrokken omdat ze ruimte krijgen om eigen ideeën te volgen. De verschillende resultaten van deze beeldende lessen tonen een rijk creatief proces: #dewerkjesvoorbij. Er wordt gewerkt vanuit een rijk, verrassend maar ook laagdrempelig materiaalaanbod. De focus ligt op onderzoek, zelfontdekkend leren en eigen oplossingen te bedenken. Op deze manier worden diverse vaardigheden getraind vanuit intrinsieke motivatie, zowel beeldend als motorisch en sociaal.

In twee trainingsdagen wordt deze duidelijke visie op het jonge kind en creativiteit onderbouwd en gepresenteerd, onder andere met foto’s en films uit de praktijk. Het gaat hierbij om flow en creativiteit met een kleine c, zonder prestatiedruk, maar met ruimte om te ontdekken.

Werkwijze

Je gaat zelf aan de slag op een speelse manier. Met eenvoudige en uitdagende materialen die ook voor kinderen tot de verbeelding spreken. De tweedaagse training biedt inspiratie, verdieping en veel praktische handvatten. Na deze training ben je geïnspireerd met veel ideeën om direct te kunnen toepassen op je groep of binnen je werk met het jonge kind.

Informatie

Herma Roos
hermaroos@cultuurschakel.nl
06 46941025