Flexibel boeken en variabele tijden

Naast bewust kiezen met de tool CultuurStemmen is het voor voortgezet onderwijs ook nieuw dat scholen het hele jaar door cultuurbezoeken kunnen boeken. Zij hoeven deze dus niet per se al in mei/juni voor het hele jaar vast te leggen.

Dit komt mede doordat de subsidies via de CJP Cultuurkaart en de Haagse subsidie het hele jaar beschikbaar blijven. Bovendien is deze subsidie variabel en afhankelijk van het aantal scholen dat er gebruik van maakt. Als scholen geen gebruik maken van de CJP subsidie, dan wordt deze verdeeld over scholen die dat wél doen. Deze scholen kunnen hiermee vanaf ca. januari nog culturele activiteiten boeken.

Ook zijn de tijden van sommige cultuurbezoeken variabel en kan de culturele activiteit overdag en/of ´s avonds geboekt worden. We streven naar een evenwichtige mix van dag- en avondbezoeken, maar dit is vooral afhankelijk van het aanbod dat wel geschikt en interessant moet zijn voor eerste- en tweedeklassers in het voortgezet onderwijs. Avondbezoek kan niet verplicht gesteld worden door de school en er zal maar een beperkt aantal leerlingen kunnen of mogen deelnemen. Toch willen we deze mogelijkheid bieden, omdat we elke kans aangrijpen om leerlingen (en docenten) te verleiden tot theaterbezoek.