Starten met COH

Deskundigheidsbevordering van de leerkrachten in het geven van cultuuronderwijs is een belangrijk onderdeel van COH. Daarom bieden wij praktische handvatten, kennis en verdieping aan Haagse basisscholen die het lesmateriaal van COH gebruiken. Dit doen we met een startbijeenkomst, bijpassende workshops en extra begeleiding van kunstvakdocenten op school, zoals een COH Expert. Alles is maatwerk om zo goed mogelijk aan te sluiten op de behoefte van de leerkracht.

Starten met COH

Het uitgangspunt van het lesmateriaal van COH is het procesmatig werken met de leerlingen. De startbijeenkomst en de bijpassende workshops zijn hier op geënt. Daarin wordt het lerarenteam uitgelegd hoe het werkt.

Vervolgens kun je kiezen voor extra begeleiding van kunstvakdocenten op school in een korter traject of met een COH Expert in een langer traject. Beide trajecten bieden inhoudelijke en vakdidactische ondersteuning bij het werken met ons lesmateriaal. Zij staan samen met de leerkracht voor de klas. Zo kan de leerkracht zijn of haar deskundigheid bevorderen op het gebied van cultuuronderwijs. De kunstvakdocenten zijn ervaren professionals, die goed bekend zijn met de praktijk van het primair onderwijs.

Verdieping

Om kennis uit te wisselen en verdieping voor het werkveld aan te bieden, ontwikkelt CultuurSchakel meerdere soorten bijeenkomsten. Zo zijn er meerdere leernetwerken waaronder Thematisch onderwijs en is er educatief aanbod in ontwikkeling voor culturele instellingen op basis van VTS, I ASK en speciaal (basis) onderwijs. Blijf ons volgen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief onder schooltijd.

In deze video vertelt Casper van Kalleveen, voormalig cultuurcoach bij CultuurSchakel, wat zijn rol is binnen COH en waarom hij werken met kunst en cultuur in het onderwijs zo belangrijk vindt.