Spring naar hoofdinhoud

Culturele Kieswijzer

Op 16 maart stemt Den Haag voor de nieuwe gemeenteraad. De stad staat voor grote uitdagingen, ook op cultureel gebied. CultuurSchakel heeft daarom alle culturele plannen van de partijen voor jou op een rij gezet.

Op die manier helpen we je om een keuze te maken uit de 21 partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daarnaast leggen we uit waar wij zelf voor staan, en delen we interessante feiten en cijfers over de cultuursector in Den Haag. 

Onze oproep aan de politiek

In twee oproepen aan de toekomstige raadsleden van Den Haag vragen we aandacht voor al die mensen in de stad die aan kunst en cultuur doen in hun vrije tijd, en gaan we in op de positieve effecten van cultuureducatie op kansengelijkheid, identificatie en creatieve ontwikkeling. Kunst leren onder schooltijd is essentieel. 

Ongeveer de helft van de inwoners is actief bezig met muziek, toneel, kunst, fotografie of een andere kunstvorm. Dat zijn zo'n 250.000 Hagenaars die door de culturele instellingen, vakdocenten, scholen en verenigingen worden bediend.

Facts & Figures

Er speelt veel op het gebied van cultuurbeoefening en cultuuronderwijs in een grote stad als Den Haag. We hebben een aantal interessante documenten die je kan raadplegen als je je keuze wil baseren op wat meer harde feiten en cijfers.

CultuurSchakel brengt je verder in kunst en cultuur in Den Haag

Bezig met inladen van resultaten