Handleiding videopitch

Zolang de coronamaatregelen gelden, zijn we overgestapt op videopitches. Vul voordat je een video instuurt, eerst het aanvraagformulier in. Daarna ontvang je een uitnodiging met instructies voor het insturen van jouw videopitch. In die video presenteer je jouw plan in maximaal 5 minuten.

De meest gemakkelijke manier om een video op te nemen is met je smartphone. Bedenk vooraf wat je wilt vertellen en deel vooral jouw passie met ons. Pitch jouw idee in vijf minuten en geef in ieder geval antwoord op deze vragen:

 • Wat is jouw idee?
 • Wat is precies het doel van jouw idee?
 • Wie is jouw doelgroep?
 • Hoe zorg je ervoor dat Hagenaars aan jouw activiteit kunnen meedoen?
 • Welke impact wil je maken met jouw activiteit?
 • Waarom is dit zo belangrijk voor jou en de doelgroep?
 • Hoe wil je publiek bereiken?
 • Wanneer ben jij tevreden met het resultaat? (bijv.: 100 bezoekers, of 20 deelnemers, of een eindproduct?)

Conchitta Bottse (PAARD) was jurylid van de urban edition Geld voor je kunst! en  vertelt in een interview met FunX waar zij op let en hoe je het beste jouw plan kunt pitchen.

Tips voor het maken van de video

 1. Zet je telefoon in de vliegstand, zodat je niet gestoord wordt tijdens het filmen.
 2. Plaats je telefoon horizontaal, zodat je in de breedte filmt.
 3. Zorg dat je duidelijk in beeld bent en dat je verstaanbaar bent.
 4. Zorg voor een goede belichting (niet te donker of overbelicht).
 5. Ga voor een rustige achtergrond staan of zitten.
 6. Pitch jouw idee in maximaal 5 minuten.

Houd de deadline voor het insturen van de video aan, zoals vermeld in de uitnodigingsbrief. Verstuur jouw video aan liesbethsimons@cultuurschakel.nl via wetransfer. Met dit gratis platform kun je op een veilige manier grote bestanden mailen. Je kunt dan gelijk aanvullende documenten meesturen, zoals foto’s, muziek, video’s, PowerPointpresentatie etc

Contact

Heb je vragen over het maken van de videopitch of heb je behoefte aan advies over jouw plan? Neem dan contact op met projectleider Geld voor je Kunst! Liesbeth Simons via liesbethsimons@cultuurschakel.nl of 06 - 23 84 07 32. Je kunt natuurlijk ook een adviesgesprek inplannen met een van onze adviseurs.