Subsidie Jong Den Haag

LET OP: Geld voor aanvragen voor de subsidieregeling Jong Den Haag is op. Je kan hier geen aanvragen bij de Gemeente Den Haag meer voor indienen. We bieden vanuit CultuurSchakel nog andere subsidies aan om je culturele projecten tot leven te brengen. Kijk snel verder

Ben jij excited om een culturele activiteit te organiseren voor Haagse kinderen of jongeren? Goed nieuws: je kunt hiervoor subsidie aanvragen! Moeilijk of spannend? Wij helpen je gratis met jouw subsidieaanvraag, van begin tot einde.

De gemeente Den Haag heeft een nieuwe subsidieregeling geopend, genaamd: Cultuurparticipatie Jong Den Haag. Het doel hiervan is om kinderen en jongeren in Den Haag te stimuleren om kunst- en cultuur te beoefenen. Denk aan beeldende kunst, muziek, theater, mode, letteren, spoken word, film, dans, design, games of andere kunstvormen. Op die manier kun je namelijk creatieve talenten ontdekken en ontwikkelen. 

Ben jij 18 jaar of ouder en wil jij een cultureel evenement of ander project organiseren waarbij Haagse kinderen of jongeren kunnen meedoen? Lees dan snel verder.

Zowel organisaties als individuen

Bij veel subsidies is het nodig dat je vanuit een organisatie aanvraagt. Deze optie is nu ook weer beschikbaar, maar dit keer is er ook een categorie voor zogeheten natuurlijke personen/individuen (zie hieronder in het schema: categorie 3). Dat houdt in dat jij zelf een aanvraag mag indienen om financiële ondersteuning te krijgen voor jouw culturele project of initiatief, zonder dat je gelinkt bent aan een organisatie, stichting of vereniging. Vind je het moeilijk of spannend? Bijvoorbeeld omdat je nog nooit zo'n aanvraag hebt gedaan en geen idee hebt wat daarbij komt kijken? Dat begrijpen wij en daarom helpen wij jou graag persoonlijk verder. Lees onderaan de pagina meer hierover.

Er bestaan 4 categorieën:

 1. Jongeren van 14 t/m 27 jaar - Aangevraagd door mbo-instellingen
  • Er kan € 5.000 tot € 40.000,- worden aangevraagd  
 2. Jongeren van 14 t/m 27 jaar – Aangevraagd door natuurlijke personen (individuen)
  • Kunnen € 2.000,- tot € 5.000,- worden aangevraagd
 3. Jongeren van 14 t/m 27 jaar – Aangevraagd door rechtspersonen (organisaties) 
  • Er kan € 5.000,- tot € 40.000,- worden aangevraagd 
 4. Kinderen van 4 t/m 13 jaar – Aangevraagd door rechtspersonen (organisaties)  
  • Er kan € 5.000,- tot € 40.000,- worden aangevraagd 

Subsidie aanvragen

Doe je aanvraag voor 1 oktober 2024. De aanvraag zelf hebben we zo simpel mogelijk gemaakt en bestaat uit twee aanvraagformulieren en een toelichting van maximaal drie pagina's (mag verder onderbouwd worden met video). Binnen zes weken hoor je of jouw aanvraag toegekend wordt. Heb je daarover vragen of hulp nodig? Neem dan contact op met Linn (zie onderaan deze pagina). Op de website van de gemeente Den Haag kun je vervolgens je aanvraag indienen. Op de website Den Haag Inside Out lees je meer informatie. 

LET OP: Geld voor aanvragen voor de subsidieregeling Jong Den Haag is op. Je kan hier geen aanvragen bij de Gemeente Den Haag meer voor indienen. We bieden vanuit CultuurSchakel nog andere subsidies aan om je culturele projecten tot leven te brengen. Kijk snel verder

Persoonlijke begeleiding voor al je vragen

Wat deze regeling uniek maakt, is dat er begeleiding beschikbaar is voor aanvragers gedurende het hele proces, vanaf het begin van de aanvraag tot aan het afronden ervan. Bij CultuurSchakel kun je daarvoor terecht bij Linn Doornaar. Zij is er om je te ondersteunen en te adviseren bij het opstellen van je aanvraag en kan je helpen om je project zo goed mogelijk vorm te geven. Denk hierbij aan tips tijdens je aanvraag, zoals het bijhouden van een contactenlijst. Maar ook krijg je advies voor daarna, welke stappen je bijvoorbeeld kunt nemen om verder te groeien met jouw ideeën en projecten. 

Je kunt Linn bereiken door haar te mailen op linndoornaar@cultuurschakel.nl of te bellen op 06–34 00 09 25. Appen of een voicemessage inspreken is natuurlijk ook helemaal goed.

Linn Doornaar 

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om als zzp’er (zelfstandig ondernemer) deze subsidie aan te vragen?

Dit is zeker mogelijk! Dit valt onder categorie 3: “natuurlijke personen”. 

Mogen eigen gemaakte werkuren, zolang deze reëel zijn, ook in de begroting worden meegenomen?

Ja, deze werkuren mogen in rekening worden gebracht. Je kunt die bijvoorbeeld plaatsen onder het kopje ‘personeel’. 

Is het mogelijk om een aanvraag te doen voor een project dat in beide leeftijdscategorieën plaatsvindt?

Nee, dat is niet mogelijk. Per aanvraag kies je één van de leeftijdscategorieën. We willen namelijk dat de projecten specifiek worden afgestemd op de leeftijdsgroep. Wil je toch voor meerdere leeftijdscategorieën iets aanvragen, dan is het nodig om daarvoor een nieuwe aanvraag in te dienen.

Moeten aanvragers voor projecten met jongeren zelf ook onder 28 jaar zijn?

Nee, personen vanaf 18 jaar mogen een aanvraag indienen (dus ook personen boven de 27 jaar). Belangrijk is dat het project, of de activiteiten, waarvoor subsidie wordt aangevraagd voor jongeren van 14 t/m 27 jaar is. 

Moet ik belasting betalen aan de Belastingdienst als ik via deze regeling subsidie ontvang?

Zolang de subsidie geen inkomstenbron is, hoef je het ontvangen bedrag niet op te geven bij jouw inkomstenbelasting. Betaal je je eigen werkuren uit, dan wordt dat deel van de subsidie gezien als een inkomstenbron. Voor meer informatie voor jouw situatie kun je het beste contact opnemen met de Belastingdienst zelf. Misschien staat jouw vraag op hun website. Zo niet, dan kun je met ze bellen: 0800-0543. Zodra je de welkomstboodschap hoort, toets: dan 7115. Je wordt dan doorverbonden met het team Inkomstenbelasting.