Pitchmomenten Geld voor je kunst!

Pitch jouw idee en vraag zo maximaal 2000 euro subsidie aan! In 2023 worden live pitchbijeenkomsten en videopitches weer afgewisseld. 

De pitchmomenten voor 2023 zijn al helemaal vol. We maken snel de eerste datums bekend voor 2024, zodat ook jij subsidie kunt aanvragen.

Videopitch:

  • De aanvraagronde hiervoor zit al VOL
  • Juryberaad: 21 september | VOL
  • Uitslag: 28 september | VOL

Live pitch:

  • De aanvraagronde hiervoor zit al VOL
  • Live pitchbijeenkomst @ theater de Vaillant: 23 november | VOL 
  • Uitslag: 30 november (je project moet plaatsvinden ná deze datum!)

Neem je vrienden, familie, buren, collega’s of kennissen mee om te komen kijken naar jouw pitch!

Vol = vol
De 'deadline aanvraag' hierboven, zijn de laatste datums waarop je je aanvraag kunt indienen, maar vol = vol. We behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Dus hoe eerder je een aanvraag indient, hoe groter de kans is dat je daadwerkelijk mee kunt doen met de aanvraagronde van jouw voorkeur.

Zodra een bijeenkomst vol is, dan wordt deze gesloten. Ben je net te laat, dan kom je op de reservelijst en heb je alsnog een kans, mocht er een deelnemer afvallen.

Mocht jouw project eerder beginnen dan de volgende aanvraagmogelijkheid, neem dan contact op met geldvoorjekunst@cultuurschakel.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Videopitch

Doe je mee met een videopitch? Stuur dan uiterlijk op de deadline van de aanvraag ook je video mee. Lees hier handige tips over hoe je een videopitch maakt. Vervolgens bekijken drie juryleden jouw aanvraag en gaan ze daarover in beraad met elkaar. Uiterlijk een week na dit beraad hoor je of je subsidie ontvangt.

Live pitchbijeenkomst

De live pitchbijeenkomsten vinden plaats op wisselende locaties in Den Haag en duren van 18:30-21.30 uur. Je pitcht tijdens een live bijeenkomst voor drie juryleden. Je hebt daarvoor 5 minuten de tijd en 5 minuten om vragen van de jury te beantwoorden. We raden je aan om ook een sneak preview te laten zien van jouw idee. Bijvoorbeeld een klein live optreden of een video. Hiervoor krijg je extra tijd én het laat de jury nog beter zien en voelen waarvoor jij geld aanvraagt. We hebben een hele pagina met tips voor je op een rij gezet, zodat je je goed kunt voorbereiden en vol vertrouwen jouw idee kunt pitchen aan de jury. Lees hier handige tips voor het geven van een pitch voor een publiek.

Jury

De juryleden van Geld voor je kunst! zijn professionals met elk hun eigen specialisme en wisselen per bijeenkomst. 

Kom kijken!

Eerst even spieken hoe zo'n pitchbijeenkomst verloopt of ben je gewoon nieuwsgierig naar de ideeën van Haagse initiatiefnemers? In 2023 hebben we twee live pitchbijeenkomsten waar je bij kunt zijn! Voor die van 23 november kun je je nog aanmelden via geldvoorjekunst@cultuurschakel.nl. In de video hieronder kun je de pitch van Zona Luma bekijken. Bekijk hier meer pitches (YouTube).