Sebastiaan Simoen

Jurylid Geld voor je Kunst!

Naam:                                Sebastiaan Simoen
Functie in dagelijks leven: Muzikant, organisator en chefkok 
Expertisegebied:                Bassist, songwriter en programmering 
Website:                            www.amatterofart.nl

Van wat voor soort initiatieven gaat jouw culturele hart harder kloppen?
Vanaf mijn 12e ben ik actief in de muziek en verschillende bands - vanaf dat moment ben ik altijd zeer betrokken geweest met en in de muziekscene. Via welzijnswerk met buurtfestivals en blockparty’s georganiseerd door de bewoners zelf - tot aan grote internationale muziekfestivals in o.a. Amerika, Duitsland, Marokko. Van zelf spelen op festivals en mensen zien verbinden en genieten. Grote of kleine initiatieven, professioneel of met hulp van de gemeente en/of jongerenwerkers. Naast muziek ben ik ook graag bezig met de vraag naar cultuur en kunst in verschillende Haagse wijken/buurten. Ik ben van mening dat we de kunst en cultuursector, zeker nu in deze tijden, moeten omarmen en blijven stimuleren.

Wat breng jij in als jurylid?
Ik denk dat ik met mijn ervaring van het organiseren en het praktiseren van projecten, die uiteenlopen van muziek tot aan sociaal werk tot aan kunstexposities, een ervaren oog en oor kan bieden. Met daarbij goede tips en opbouwende kritiek.

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van Geld voor je kunst! ?
Geld voor je kunst! vind ik een enorm gaaf platform waar naast een subsidie veel meer om de hoek komt kijken. Vriendelijke en behulpzame mensen die je heel graag op pad helpen om je creatieve ideeën te realiseren. Zeker in deze tijd kunnen we allemaal een steuntje in de rug gebruiken. 

Volg Sebastiaan via Facebook en op Spotify WOOT en TOUSCH