Susi Mosis

Jurylid Geld voor je Kunst!

Naam: Susi Mosis   
Functie in dagelijks leven: Programma coördinator Inburgering, eventcoördinator en mede-oprichtster van Sisa Events, initiatiefnemer van het platform Pangi Uman voor jongeren en volwassenen die op zoek zijn naar informatie over hun Afro-Surinaamse roots.
Expertise: Afro-Caribische muziek en dans, erfgoedexpert Surinaamse Marrons, sociaal-cultureel werk 

Van wat voor soort initiatieven gaat jouw culturele hart harder kloppen?
Ik word heel enthousiast van initiatieven die bijdragen aan talentontwikkeling bij jongeren. En van projecten waarin verschillende kunstdisciplines samenkomen. Creativiteit is voor mij een samensmelting van ontdekken, ontmoetingen en elkaar inspireren. Ik daag mensen uit om uit hun comfortzone te stappen.

Wat breng jij mee als jurylid en waar let je op bij de beoordeling van een aanvraag?
Sinds jonge leeftijd ben ik actief in de Haagse kunstsector als danseres en amateurtoneelspeler. Ik heb op bijna alle Haagse podia gestaan als entertainer. Van Festival Classique tot Afrovibes. Daarnaast heb ik in samenwerking met theaters en culturele instellingen diverse evenementen georganiseerd voor een divers publiek. Ik ben in staat te schakelen tussen het cultureel werkveld en het bestuur. Door te jureren tijdens diverse talentenfestivals heb ik de ervaring om het talent te herkennen!

Bij de beoordeling van een aanvraag let ik voornamelijk op vernieuwende elementen, toegankelijkheid van het project en inclusiviteit. Hoe ziet de samenstelling van de betrokken deelnemers eruit? Ik zie graag dat groepen of individuen nader tot elkaar worden toegebracht. Inhoudelijk verwacht ik een toelichting op de praktische uitvoerbaarheid van het project. Zijn er zaken die de uitvoerbaarheid kunnen belemmeren, zijn de financiën reëel ten opzichte van de beoogde prestaties. Verder vind ik duurzaamheid in de zin van continuïteit een aandachtspunt.

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van Geld voor je kunst! ?
Geld voor je kunst! biedt jongtalenten de mogelijkheid hun kunsten te maken en te presenteren. Ook stimuleert en vergroot het de productie van kunst binnen het amateurcircuit in Den Haag. Hagenaars krijgen letterlijk een podium, laten van zich horen én hun gezichten zien. Hun persoonlijk verhaal wordt gedeeld met een breder publiek. Door die spontane gesprekken en interactie leer je mensen écht kennen.

Volg Susi via LinkedIn en Instagram.