Beleef het in het Haagse Bos

Op een zonovergoten dag in april 2022 organiseerde Natuurlijk Nicole weer een bijzonder succesvolle culturele middag rondom de Haagse Bosvijver met heel veel publiek; jong, oud, van het Benoordenhout tot aan Mariahoeve (en ook van Leiden tot aan Loosduinen). Het thema was dit jaar ‘Vier de Lente’, en dat werd volop gedaan door de naar schatting 800 (en misschien zelfs 1000!) bezoekers.

Ook dit jaar organiseerde Staatsbosbeheer, bijgestaan door een houtbewerker, een puzzeltocht en een speciale excursie. De Grafische Werkplaats presenteerde de Demo Verftuin Mariahoeve en IVN was er met de Bosbingo en Natuurmobiel maken en er werden verschillende workshops gegeven.

Er waren optredens van De VrijdagAvondBlazers o.l.v. Willem Luijt, afgewisseld door studenten van het Koninklijk Conservatorium met vogelgedichten, zang en muziek, en een voordracht Arabische gedichten door een bewoner van SoZa. VAB zorgde voor een mooie lentesfeer, afgewisseld met vogelzang en bijzondere verhalen uit Syrië.

Dans in het Huttenbos

Danseressen van Dansatelier Den Haag zwierden in een feeëriek klassieke dans tussen de bomen door in hun prachtige lentegroene jurken. Een mooi contrast met de pittige moderne dans van de Dansstudio van Narelle Thomas van D-Ent.
Salsa Prisiri gaf een salsa-demonstratie met aansluitend een workshop waarbij publiek meedanste, samen met de dansers van Dansatelier en D-Ent. Mooi om de verbinding tussen de diverse dansscholen te zien. Aan het eind van de middag was hun reactie “Heerlijk gedanst en veel genoten van elkaar en het dansen met elkaar!”

“Het was dat de kraambouwers de stoelen en tenten om 17 uur kwamen ophalen en daardoor het orkest echt op moest houden, want publiek en orkest wilden nog wel even doorgaan!”

Prachtige muziek met in de verte de schittering van zonlicht over de vijver

Op het veld naast het Huttenbos konden de bezoekers in alle rust genieten van muziek en ondertussen hun portret laten tekenen door twee kunstenaars van Kunstpost.

Singer-songwriters duo To Twelve vertolkte prachtige zelfgemaakte gevoelige liedjes. Cellist Jascha Bordon speelde solo afgewisseld met samenspel met Eva de Vries op viool. De 16-jarige gitariste Yenaisis verbaasde met haar eigen gitaarcomposities, en De Borrelnootjes, twee zangstudenten, vertolkten mooie klassieke duetten.

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.