Bloemenkunst en fotografie

De oude meesters zetten met hun kwast regelmatig een stilleven van bloemen op het canvas. Maar ook nu zijn bloemen populair; je hebt vast op Instagram een foto voorbij zien komen met een vrouw die een bloemenkroon draagt in een romantische setting. Carmen Saez combineerde in haar workshop bloemschikken en fotografie van bloemencreaties.

Met een groep deelnemers in de leeftijd van 8 tot 50 jaar vlogen de bloemen over de tafel en werden er de mooiste creaties gemaakt. Zo was ook de bloemenkroon een opdracht, waarbij de kroon moest passen bij een kostuum of decor. Daarnaast maakte iedere deelnemer een kersbloemencompositie en een tafelstuk.

"De deelnemers waren erg enthousiast en verrast door hun eigen resultaten."

Tot slot was het tijd om een scenario te bedenken voor de fotografie en er op uit te gaan. De deelnemers trokken hiervoor het centrum van Den Haag in, richting de Grote Kerk, Paleis Noordeinde, het Binnenhof en de Prinsesstraat. Bij de foto-opdracht werd gelet op het kunstzinnigheid, lichtval en de setting.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.