Come dance with us

Bulgaarse folkmuziek en –dans door de Bulgaarse Club Laak

Bulgaarse folkmuziek en –dans hebben een helende werking op hoofd en lijf. Voor iedereen die dat wil ervaren, organiseerde de Bulgaarse Club Laak op 4 juni 2023 ‘Kom dans met ons mee’ in het Laaktheater. Een geslaagd evenement met zo’n 40 bezoekers van alle leeftijden en verschillende nationaliteiten.

Het programma begon met een warm welkom aan de gasten waarna langzaam de lichamen in beweging werden gebracht. Daarna werden de stappen van drie verschillende soorten dansen uitgelegd.

De modeshow en de presentatie van de zeven verschillende folkloristische regio's van Bulgarije trokken de aandacht van de gasten. De verhalen over vroeger, hoe de kostuums werden genaaid, wat het borduurwerk betekent en de tentoonstelling van folklore-items waren een verrijking op de cultuur van de aanwezigen.

Na de koffiepauze dansten we snellere en intensere dansjes.

Kom dans met ons mee liet zien hoe rijk de Bulgaarse cultuur is aan folklore en tradities met wervelende kleurrijke en energieke dansen.”

Het doel van het evenement werd met succes behaald, met dank aan CultuurSchakel, Laaktheater en de dames van Volksdansgroep Bulgaarse Roos.

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.