CTRL+ALT+IDENTITY

Multi-sensorische danstheatervoorstelling over de positie van vrouwen van kleur in de Nederlandse samenleving. 

De danstheatervoorstelling CTRL+ALT+IDENTITY is een gezamenlijke verkenning naar de glitches waarin vrouwen van kleur leven. Glitches representeren scheuren in het dominante witte systeem. Het zijn alternatieve dimensies waarin ook bruine, vrouwelijke lichamen strijden voor sociale rechtvaardigheid. Deze strijd wordt verteld met henna en dans. Beide kunstvormen brengen een hervonden verbinding tot leven, tussen vrouwen van kleur en Moeder Aarde. Een verbinding die was zoekgeraakt in tijden van o.a. gedwongen contractarbeid van Surinaams-Hindoestaanse arbeidsters en internationale adoptie.

CTRL+ALT+IDENTITY nodigt je uit om je in de glitches te begeven en gezamenlijk tegenverhalen te delen.  

“Dankzij Geld voor je Kunst! konden we onze dansrepetities in de fijne dansstudio van CLOUD organiseren, hennaworkshops met verschillende Haagse vrouwen uitvoeren en geweldige kostuums ontwerpen i.s.m. Kam Kari La.”

In Den Haag is de voorstelling (tot nu toe) twee keer opgevoerd. Het Haagse publiek en de betrokken vrijetijdskunstenaressen waren nieuwsgierig naar de multi-sensorische CTRL+ALT+IDENTITY ervaring. Ze lieten zich onderdompelen met rituelen en werden deelgenoot van de voorstelling d.m.v. een oefening en groepsgesprek tijdens de voorstelling. Een belangrijke doel hierbij is om bewuster te worden van onze fysieke ervaringen tijdens de voorstelling en te verkennen wat die ervaring ons verteld.

Meer informatie | Teaser  

Pic credits: Kevita Junior
Poster design: Nazrina Rodjan  

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.