Dutch Beat Masters

Samen met een leerling van Haags Hiphop Centrum organiseerden we op 26 juni Dutch Beat Masters 2022. De leerling in kwestie, Jimbeatz, is in 2018 bij de eerste editie van het event in contact gekomen met het H3C en heeft de vorige editie (2021) gewonnen.

Om deze reden zat hij samen met Haagse producer Toxicbeatz en rapper/producer Vinny in de jury van deze editie.

Waar vorig jaar bij de (online) voorrondes er veel aanmeldingen waren, viel het aantal deelnemers dit jaar tegen. Ondanks de promotie en interesse in de battle waren er slechts vijf deelnemers, maar het niveau was erg hoog.

Naast de deelnemers uit Den Haag was er ook een producer uit Utrecht, Nesstybeats, die (helaas voor de Hagenezen), er met de 1e prijs vandoor ging. De 2e plaats was voor Anangu uit Den Haag.

"Het was een inspirerende dag voor de aanwezige producers en bezoekers. Verspreid over de dag waren er in totaal zo’n 30 mensen: producers, juryleden, personeel en bezoekers. Onder de bezoekers waren een aantal (amateur) rappers die in de toekomst samen gaan werken met de deelnemers. Een mooie toegevoegde waarde van het event voor zowel producer als rappers."

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

 

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.