Expositie jonge fotografen

Fotografe Esther de Boer was een van de initiatiefnemers op de pitchbijeenkomst van Geld voor je kunst! op 22 mei 2019. Zij vroeg daar subsidie voor een bijzondere foto expositie van 12 t/m 19 juli in buurtcentrum De Mussen.

Esther de Boer over dit project: “Alle kinderen hadden hun best gedaan en echt mooie foto’s gemaakt. Het was leuk om te zien dat de kinderen trots waren op hun werk, ook door de aandacht van de aanwezigen voor hun fotografie. Ik hoop dat ik met de cursus en de mooie afsluiting een zaadje heb kunnen planten”.

Voorafgaand aan de expositie gaf Esther fotografie les aan zeven kinderen. Alle kinderen mochten tijdens de laatste les twee foto’s selecteren uit de foto’s die zij speciaal hadden gemaakt voor de expositie. Op vrijdag 12 juli was het zover: om 16.00 uur opende Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij de expositie.

Na mooie woorden van Fatima, overhandigde zij de Nikon-camera die Esther in november had gewonnen bij een fotowedstrijd van de NRC aan de Kinderraad van De Mussen. Dankzij dit mooie gebaar van Esther kunnen de kinderen deze camera lenen als zij meer willen doen met fotografie. Voor de zeven jonge fotografen was er ook een cadeau: een leerboek fotografie speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar met onderwerpen die ook tijdens de lessen zijn besproken. Hiermee hebben zij altijd een naslagwerk als ze even willen weten hoe het ook alweer zat.

Daarna vertelden de kinderen aan de aanwezigen over de foto’s die zij hebben gemaakt. De expositie was na de opening nog een week toegankelijk in De Mussen. Daarna mochten de kinderen de vergrotingen mee naar huis nemen. 

Volg Esther de Boer via haar website, Facebook en Instagram

Bekijk hier een compilatie van de foto's

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.