Fruit Festival 2022

Het Fruit Festival heeft als doel het op een ludieke manier bij elkaar brengen van buurtbewoners, elkaar en elkaars hobby’s leren kennen, het creëren van sociale cohesie en het ontwikkelen en/of doorontwikkelen van talent uit de buurt.

Muziek in de Wijk

Omdat het Fruit Festival eerder door Corona niet kon plaatsvinden, is in 2021 het initiatief ontstaan om Muziek in de Wijk te organiseren zodat deze doelstelling ook in Coronatijd kon worden doorgezet. Dit jaar hebben beide organisaties besloten om de handen ineen te slaan en een heel weekend aan kunst, creativiteit en muziek neer te zetten in de Vruchtenbuurt.

Ondanks de tegenslagen in het voortraject en de weersomstandigheden op de dag zelf kan de organisatie van het Fruit Festival terugkijken op een zeer geslaagd evenement op 25 en 26 juni 2022.

Vele buurtbewoners hebben actief meegedaan aan de diverse workshops voor en door buurtbewoners. De schilderworkshop van Siena kunstzinnige therapie was constant volop bezet, de knutsel- en mozaïekworkshops voor de kinderen was ook een doorlopend succes. Theatergroep Pardon mag rekenen op een vijftal nieuwe leden en van de hoepel-workshop hebben bezoekers van jong tot oud genoten. Buurtbewoners hebben kennisgemaakt met de producten en diensten van andere bewoners en organisaties in de wijk. Ook het draagvlak vanuit de ondernemers uit de buurt wordt steeds groter. Hiermee kan de organisatie  op meer vrijwilligers rekenen.

Het muzikale programma was heel gevarieerd met 's avonds het zwaartepunt op de leeftijdsgroep 16 < 60. Tijdens Muziek in de wijk heeft de organisatie 30 acts bij elkaar weten te verzamelen om zo een ware cirkel van muziek door de wijk te creëren. In elke voortuin, caféterras, portiek en zelfs op balkons, traden bands op die op verschillende niveaus verschillende muziekstijlen ten gehore brachten.

De dag werd afgesloten met een optocht van muzikanten naar de Limoenhof voor ‘The Grande Finale’, waar alle muzikanten bij elkaar kwamen voor een groots optreden, inclusief een hapje en een drankje.

“De bezoekers waren over het algemeen heel enthousiast over de diversiteit  van het culturele aanbod. ‘Voor elk wat wils’ is vaak gehoord, de sfeer en uitstraling van het festival vindt iedereen erg belangrijk. Ook de activiteiten voor de kinderen werden zeer op prijs gesteld.”

Het was ondanks de regen een perfecte dag voor de bezoekers waar wederom nieuwe initiatieven en samenwerkingen zijn ontstaan. Los hiervan heeft de organisatie een weekend georganiseerd waar alle buurtbewoners enorm van genoten hebben, natuurlijk ook voor de organisatie van groot belang.

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken.

 

Kijk voor foto’s en een sfeerimpressie op Facebook en Wijkberaad Vruchtenbuurt
Ook heeft er een leuk artikel gestaan in de Segbroeker.

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.