Impromptu

In mei 2022 vond de voorstelling Impromptu plaats, als afsluiting van een dansimprovisatiecursus van 7 weken. Het was een samenwerking met pianostudenten, waarbij de combinatie van muziek en dans centraal stond.

De improvisatiedans-cursus voorafgaand aan de voorstelling was gevuld met 21 deelnemers, waarvan uiteindelijk 14 dansers in de leeftijd van 25 jaar tot 86 jaar op het toneel stonden.

De vier jonge (11-17 jaar) muzikanten van pianostudio Stefan Petrovic, brachten niet alleen hun muzikale talent en pianorepertoire met zich mee, maar één van hen bespeelde ook haar elektrische gitaar en een ander de akoestische harp. Deze instrumenten brachten vanzelfsprekend een andere atmosfeer en kwaliteit met zich mee, wat de avond verrijkte. Een van de jonge pianisten heeft zijn eigen improvisatie op piano ten gehore gebracht, waarop de dansers letterlijk mee improviseerden.

De opzet van de avond was zodanig dat alle deelnemende amateurs elkaar konden zien en horen. Er waren in totaal 9 delen waarbij een muziekstuk aan dansimprovisatie gekoppeld werd. De deelnemers zelf zaten op de eerste twee rijen in de zaal en kwamen voor elk onderdeel waar zij aan meededen het podium op, waardoor er een informele sfeer ontstond en een gevoel van gezamenlijkheid met het publiek.

“Wij als organisatoren kijken met voldoening terug op een geslaagde eerste samenwerking tussen onze disciplines en zijn vooral blij met de kans voor de deelnemers om elkaars medium te leren kennen en samen het podium te delen. Daarbij vinden we dat ze het stuk voor stuk hartstikke goed hebben gedaan en iedereen met overtuiging hun aandeel heeft opgevoerd.”

Na afloop waren publiek en deelnemers zeer enthousiast over de ervaring en voorstelling. Ook de danscursisten die het deze keer nog te spannend vonden om mee te doen op het  podium gaven na het zien van de voorstelling aan dat ze “het de volgende keer wel willen proberen”.

Ben jij door dit project enthousiast geworden en wil je ook een cursus dansimprovisatie volgen? Bekijk de mogelijkheden bij Impro Dance The Hague.

Foto’s: Jonathan Leendertse

 

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.