Lokaal 69 maakt weer ‘Kontakt’

Na maanden van stilte maakte Lokaal 69, in het weekend van 29/30 augustus 2020, weer kontakt met mensen uit de buurt, met haar publiek. Uiteraard rekening houdend met alle regels van het RIVM. Waar normaalgesproken het publiek een tour krijgt om en langs de spelers, maakten de spelers op ruim 1,5 meter afstand, nu een tour om het publiek.

Met de pracht en praal van Villa Ockenburg en de groene omgeving van haar landgoed als decor, speelde Lokaal 69 vijf voorstellingen en schotelde zij het publiek een prachtig schouwspel voor. Vol humor, mooie kostuums, goede teksten en muziek. Maar ook met de serieuze toon van de Corona-crisis en de daar bijbehorende maatregelen, waar wij allemaal tot op de dag van vandaag mee te maken hebben. Met input van haar omgeving, van buurtgenoten, over wat iedereen afgelopen tijd erg gemist heeft (of juist niet) is de voorstelling ‘Kontakt’ in 3 dagen tijd door haar 12 spelers, de regisseur en de 2 technici ontwikkeld, gevormd en neergezet.

Het publiek zat in het midden van het decor op 1,5 meter van elkaar op stoelen en maakte daarmee deel uit van de voorstelling. Met aan de ene kant de villa en aan de andere kan de groene omgeving van het mooie landgoed. Tijdens de voorstelling werd hen meerdere malen gevraagd de stoel te draaien, om zo steeds van een andere kant te kunnen genieten van de ruim 50 minuten durende voorstelling.  

Scènes over wat iedereen gemist heeft, over de zin en onzin van de maatregelen, de veranderende wereld waarin wij leven en hoe iedereen daar op zijn eigen manier mee omgaat en de zoektocht naar kontakt, ECHT kontakt! Teksten en spel, ondersteund door veel muziek, geluid en dans. Allemaal gemaakt in slechts 3 dagen tijd!

De makers over de voorstelling: "We zijn blij mensen weer met elkaar in kontakt te hebben gebracht! Al is dat op 1,5 meter afstand…."

Facebook | Instagram

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.