Muzikaal feest in het bos

In augustus 2021 begon het jubileumjaar van harmonievereniging Tavenu Loosduinen, we bestaan 125 jaar! Deze mijlpaal wilden we vieren met onze muzikale vrienden en de hele stad. Want wie jarig is trakteert. Dat wilden we doen op een bijzondere plek, de Walther Boerweide in het Haagse Bos.

Openlucht jubileumconcert van harmonievereniging Tavenu

Muzikaal feest in het Bos is een muziekmiddag met optredens van Tavenu en aan Tavenu gelieerde muziekgezelschappen; AGARN, zOOTcAT en Tavklar. Samen met onze muzikale vrienden wilden we een feestelijke middag vullen met optredens in het Haagse Bos. We wilden Den Haag en de bezoekers van het Haagse Bos laten horen wat voor verschillende muziek een brassband, harmonie, klarinetgezelschap en slagwerkgroep allemaal kunnen maken. Het concert was gratis toegankelijk voor publiek en de muziek was niet versterkt.

De generale

Donderdag 9 juni, de generale repetitie van Tavenu voor het Muzikaal feest in het Bos. Er was toch wel even een lichte spanning; gaat het allemaal goed? Zeker! Het was een fijne generale, de setlist werd zo goed als foutloos gespeeld en de dirigent kon de puntjes op de i zetten. Met een goed gevoel ging iedereen het weekend tegemoet.
In de week ervoor hadden AGARN, de slagwerkers van Tavenu en Tavklar zich eveneens goed voorbereid voor 11 juni.

Feest!

Zaterdag 11 juni. De eerste Taveneuten waren al vroeg uit bed, want om 8 uur werd de bus al opgehaald. Later in de ochtend werd door de ‘sjouwploeg’ de bus ingeladen met o.a. slagwerk, groot instrumentarium en aankleding. En om 10 uur werd door de eersten al verzameld op de Walther Boerweide om de locatie gereed te maken, dat zorgde meteen al voor nieuwsgierige Hagenaars/Hagenezen. Veel van hen zouden we later op de dag terugzien tijdens de verschillende optredens.

"Het opbouwen deden we onder een mooi zomers zonnetje waar we de hele dag van hebben kunnen genieten. Zonnebrillen, petjes en zonnebrand kwamen vandaag goed van pas."

Om 12.30 uur was Tavklar als eerste aan de beurt met 12 klarinettisten onder leiding van Simon Karremans. Zenuwachtig waren ze niet, want het was meteen prachtig en er was meteen veel publiek aanwezig. Naast de toelichting op de nummers werd ook uitleg gegeven over de verschillende soorten klarinetten. Zo werd er op een Es-, Bes-, Alt- en Basklarinet gespeeld.
Na een korte break was het de beurt aan de slagwerkers van Tavenu, aangevuld met dirigent Sarif Tribou. Van origine is Sarif percussionist en hij maakte het gezelschap compleet. Melodisch slagwerk, djembés en toms werden allemaal gebruikt voor de verschillende nummers. Dat een slagwerker meer kan dan alleen maar drummen kwam goed naar voren voor het publiek. Leuke verrassing was dat ze, net als Tavklar, ook het nummer ‘Oblibion’ van Astor Piazolla speelden.

De hoofdact

Tavenu was de hoofdact van de dag. Als jarige job speelden ze ook het langst. Onder leiding van Sarif Tribou werd een gevarieerd programma gespeeld. Het publiek werd o.a. getrakteerd op film- en musicalmuziek van ‘The Mask of Zorro’, ‘The Wizzard of Oz’ en ‘Aladin’. Het publiek genoot er zichtbaar van. De banken waren goed bezet en veel mensen hadden ook in de schaduw aan de bosrand een plekje gevonden om te luisteren. Als afsluiter kon niet anders dan een Haagse hit gespeeld worden, ‘Radar Love’ van Golden Earring!

Afsluiting

De dag werd afgesloten door AGARN Brass Collective. Nadat er wat ruimte was gemaakt en iedereen wat gedronken had, kon het swingen beginnen met saxen, koper en slagwerk. Niet alleen de leden van AGARN maar ook (wat) mensen in het publiek lieten de voetjes losgaan. Hedendaagse popmuziek, maar ook funk en soul-klassiekers werden gespeeld. Het was genieten voor iedereen.

Na het afbouwen en opruimen werd er met een groot gedeelte van de deelnemers gebarbecued. Er werd nagenoten van deze prachtige dag en ook al voorzichtig vooruitgekeken naar volgende activiteiten.

   

 

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.