Passie voor India

Met ‘Passie voor India’ willen dansers en muzikanten hun gezamenlijke passie voor klassieke Indiase dans en muziek delen. Een mooi programma voor liefhebbers van het genre in het Laaktheater.

Speciaal voor deze gelegenheid gaf Jane Harvey, docent Indiase muziek bij Codarts Rotterdam, een lezing over deze vorm van klassieke zang. De grondtonen in de muziek en de gebruikte instrumenten passeerden de revue, waarbij het publiek verschillende grondtonen meezong. Daarna was er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Hierna volgde een concert door aan het conservatorium geschoolde musici: twee zangeressen, een tablaspeler, een sitarspeler en een keyboardspeler. Zij brachten klassieke liederen, bhadjans en Bollywood songs.

Na de pauze werd er gedanst in de klassieke Bharata Natyam stijl door vijf dansers en danseressen.

Het publiek bestond uit een mooie mix van oudere en jongere Hindoestaanse en Nederlandse belangstellenden. Tijdens de werving is een bezoek gebracht aan het Koninklijk Conservatorium om de voorstelling onder de aandacht van dans- en muziekstudenten te brengen, waardoor ook enkele muziekstudenten aanwezig waren.

Het was een mooie avond met een interessante lezing en een gevarieerd aanbod.

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.