Poetry at Sea

Op zondag 15 september 2019 vond de tweede editie plaats van het literair festival Poetry at Sea bij Manta Beach in Scheveningen.

Door de combinatie van programmering en open podium stonden professionals en amateurs zij-aan-zij met hun voordrachten en/of muziek. Het publiek nam deel aan de poëziekaraoke en de Scheveningse bingo, met een toelichting op het Scheveningse dialect door een lid van het Schevenings toneel.

Als festival mochten we ons verheugen in meer belangstelling dan vorig jaar, met terugkerende bezoekers/deelnemers. Jammer genoeg was er minder belangstelling voor de workshops, hoewel daarvoor gericht publiciteit was gemaakt bij scholen en sportverenigingen.

De samenwerking met Huis van Gedichten (evenals met Kunstbende, de Grote Prijs, Geen woorden maar daden) verliep, net als vorig jaar, prima. Met het Haags Hiphop Centrum werd dit jaar voor het eerst samengewerkt, wat positief uitpakte voor beide partijen. Ook met Muzee werd dit jaar voor het eerst samengewerkt. Zo waren er workshops op het Festival Kunst en Cultuur op zaterdag 7 september om bezoekers alvast warm te maken voor Poetry at Sea. Mensen konden meeschrijven aan een groot gedicht dan wel een eigen gedicht schrijven.

We hopen van Poetry at Sea een jaarlijks terugkerend evenement te maken met een toenemend bezoekers- en deelnemersaantal, waarbij we poëzie en andere kunstvormen in al hun hoedanigheden op een verrassende manier blijven aanbieden. 

Bekijk het profiel van Poetry at sea op CultuurSchakel.nl

Volg Poetry at sea via Facebook, Instagram

Wil jij met jouw project ook in aanmerking komen voor Geld voor je kunst!? Kijk dan wanneer de eerstvolgende pitchdatum is en meld je aan.